• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
BM'de ''İklim'' Gündemi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Grönland ve Kanada'da eriyen buz kitleleri rekor seviyelere ulaştı.  Tehlikede olan ada ülkeleri, bu soruna daha fazla önem verilmesi için BM'nin yıllık toplantısında çağrıda bulundu. 
Küçük Ada Devletleri Birliği ile En Az Gelişmiş Ülkeler Grubu, iklim krizinin bazı ülkeleri yok olma tehdidiyle karşı karşıya bıraktığını belirterek, "Bu şekilde devam ederse 75 yıl sonra birçok üye ülkeyi Birleşmiş Milletler'de temsil edebilecek kimse kalmayabilir" açıklamasını yaptı.

Tuvalu başbakanı Kausea Natano da, "Koronavirüs şu an birincil sorunumuz olsa da, Pasifik bölgesinde yaşayan halkların yaşamına, güvenliğine ve iyiliğine uzun vadede en büyük sorun iklim değişimidir" şeklinde konuştu.

Marshall Adaları Cumhurbaşkanı David Kabua, "Benimki gibi küçük adaların sadece kağıt üzerinde verilen sözler için vakti kalmadı" uyarısında bulundu.

Nijer Cumhurbaşkanı Issoufou Mahamadou, "Doğaya saygılı çözümleri desteklersek, halklarımızın sağlığını da korumuş oluruz" dedi.

Kenya Cumhurbaşkanı Uhuru Kenyatta da, "Tanrı'nın yarattığı küçük ve büyük milyonlarca canlıyla dolu küresel evimiz yavaşça ölüyor" şeklinde konuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir