• DOLAR 32.571
  • EURO 35.047
  • ALTIN 2427.984
  • ...
Diyarbakır havalimanını yılda 5 milyon yolcuya hizmet verecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYABAKIR- Anadolu Jet Bölgesel Uçuşlar Başkanı İbrahim Doğan ve beraberindeki heyet Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak`ı makamında ziyaret etti. Kendilerine gösterilen alakadan dolayı duyduğu memnuniyetini ifade eden Anadolu Jet Bölgesel Uçuşlar Başkanı İbrahim Doğan, ayrıca Diyarbakır`daki hava ulaştırmacılığında yapılan faaliyetleri yakından takip ettiklerini belirtti.

 

Heyet başkanı Doğan ayrıca, 2013 yılı Nisan ayı itibariyle Ankara - Diyarbakır uçuşları karşılıklı olarak günde 4 seferden 5 sefere çıkarılarak hem Diyarbakırların Ankara`ya ulaşımları ve hem de Ankara üzerinden kısa bekleme süreleri ile Anadolu`nun dört bir yanına seyahat etme imkânına kavuşacağı ayrıca da Ankara`dan Diyarbakır`a ilave seferlerin vatandaşlarımızın ihtiyacı için önemli olacağı bilgisini verdi.

 

Vali Toprak ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, İnşaatı devam eden Diyarbakır havalimanının bütünüyle tamamlanmasının ardından yılda 5 milyon yolcuya hizmet verilebileceğini söyledi. 257 milyon TL`ye mal olacak Diyarbakır Havalimanı`nın 87 bin metrekare kapalı alana ve 1038 araçlık otoparka sahip olacağını da vurguladı.

 

Vali Toprak, `Havaalanında yapılan çalışmaların tamamlanması ile birlikte Diyarbakır modern ve uluslar arası uçuşları da kapsayacak terminal binasına kavuşmuş olacak` dedi. Daha sonra Vali Toprak, çalışmalar nihayete erdiğinde aynı anda 6 uçağın körükle terminallere bağlanabilmesinin ve 4 tane uçağın da apron içerisinde yolcu indirip bindirebilmesinin havaalanının hizmet kalitesini arttıracağını ifade etti.

 

Vali Toprak, şu anda günlük ortalama olarak 17 uçuşun karşılıklı olmak üzere toplam 34 uçuşun THY, Anadolu Jet, Onurair, Pegasus, ve Sun Experss aracılığı ile gerçekleştirildiğini, ayrca Anadolu jet tarafından Nisan 2013 tarihinden itibaren Ankara, Diyarbakır ve Diyarbakır, Ankara 16.00-18.00 karşılıklı seferleri ile yine Diyarbakır-İstanbul Sabiha Gökçen Hava Alanına karşılıklı 4 uçuşun gerçekleştirilecek olmasının güzel bir gelişme olacağını ve bundan dolayı Anadolu Jet`e, yöneticilerine ve Bakanlığımıza teşekkür ediyorum dedi. (Haber ve Foto: Osman İçli-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir