• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
HGS`de `Benzer Plaka` Sıkıntısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Hızlı Geçiş Sistemi devreye girdi, köprü ve otoyollarda geçişler hızlandı. Ancak bazı küçük aksaklıklar da var...

Gişelerden geçmediği halde hesaplarından para kesildiğini fark eden bazı sürücüler telaşa kapıldı. Rahatlatan açıklama ise PTT`den geldi.

Benzer plaka

Hızlı Geçiş, hızı artırdı. Artık köprü ve otoyollarda uzun kuyruklar oluşmuyor. Ancak bazı küçük aksaklıklar yaşanmıyor değil. Özellikle plaklardaki benzerlikler bazen karışıklığa yol açabiliyor.

Bazı sürüceler, gişelerden geçmediği halde hesaplarından ücret düşüldüğünü fark etti. Bunun üzerine harekete geçen PTT Genel Müdürlüğü sorunun kaynağını tespit etti.

Konuyla ilgili açıklama yapan PTT Parasal Posta Daire Başkan Yardımcısı Aydın Atalay, "İki plaka var elimizde. Birinin sonu sıfırla bitiyor birinin 8 ile bitiyor. Baktığımızda sıfırla biten vatandaşımızın plakasında sıfırın ortasında büyük bir vida ile vidalanmış büyük bir plaka. Dolayısı ile etiketi olmadığı için sistem plakayı 8 olarak algılıyor. 8 olarak algıladığı için vatandaşa gereksiz bir ücret yansıması oldu" dedi.

Sistemin yanlış okuduğu tek plaka sıfırlı olanlar değil. N harfi ile H harfi de yanlış okumalara sebep oldu.

Sorun giderildi

PTT, yaşananlar üzerine sorunu giderdi. Mağdur olanların hesaplarına ücretleri iade edildi.

"Kara liste" uygulaması

Sistem ile ilgili bir diğer eleştiri de kara liste uygulaması.

PTT Parasal Posta Daire Başkan Yardımcısı Aydın Atalay, bu konuda ise şunları söyledi:

"Ben bir HGS kullanıcısı olarak sistem benim hesabıma bakıyor.10 liralık bir yerden geçmişsem hesabımda 10 lira var mı yok mu diye sistem kontrol ediyor arka planda. Bu 10 liralık bakiyeyi görmediği zaman sizin hesabınızda 9 lira varsa diyor ki ben bu ücreti tahsil edemedim."

Sürücülerin ceza ödememesi için 7 gün içinde borçlarını kapatması gerekiyor.


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir