• DOLAR 32.33
  • EURO 35.202
  • ALTIN 2245.523
  • ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, bölgenin en büyük eğitim merkezini açtı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'te gerçekleştirilen dünyanın en büyük "Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST 2020"ye katılan, ardından 5’nci Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan 300 fabrikanın açılışını yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, hayırsever Ahmet Ziylan tarafından yaptırılan eğitim merkezini açtı.

Şehitkamil ilçesi Burak Mahallesi’nde bulunan merkezin açılışını yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gaziantep, bölgenin ‘küçük buhara”sı olduğunu ifade etti.

Merkezin açılış töreninde konuşmasına Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu'ndan çevredeki yolların asfaltlanmasını isteyerek başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mehmet Hoca'nın ifade ettiği  gibi ‘küçük buhara’ olan Gaziantep’teki bu yer bu bölgenin inanıyorum ki Türkiye'den yurt dışına adeta bir ufku olacaktır. Bu konuda bu adımı çok önemsiyorum. Bunu daha önce de Mehmet Hocam ile görüşmüştük.” dedi.

Merkezi yaptıran hayırsever Ahmet Ziylan’ın Covid-19 hastalığına yakalandığını ifade eden Erdoğan, Ziylan’ın hasta olmasından dolayı duyduğu üzüntüsünü dile getirerek, kendisine Allah’tan acil şifalar diledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, merkezde bir araya gelecek olan bütün öğrencilerin, hocaların ilimlerinin feyzinden yararlanmasını temenni etti.

Eski Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez de açılışa katılamayan Ahmet Ziylan'ın binayı baştan sona yaptırdığını anlattı.

Görmez, “Kendisine teşekkürlerimi ve selamlarımı iletmek istiyorum. Gaziantep 'küçük buhara' olarak bilinir. Yakın geçmişte üç büyük müessese kuruldu. Birisi İslam üniversitesi, birisi Uluslararası İmam Hatip Lisesi, şimdi de çok güzel bir külliye olarak Diyanet İhtisas Merkezi. Bu üç müessese, birlikte Gaziantep'in o manevi ruhunu yeniden ayağa kaldıracaktır diye umut ediyorum.” şeklinde konuştu.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın yaptığı duanın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindekiler, kurdele keserek merkezin açılışını yapıp, merkezde incelemelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, merkezin açılışının ardından dışarıda kendisini bekleyen vatandaşlara hitap etti.

Konuşmasının başında Covid-19 salgını önlemleri gereğince vatandaşlardan mesafeli durmalarını isteyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, merkezin açılışından önce TEKNOFEST ve 300 Fabrika açılış töreni için Gaziantep'te bulunduğunu anımsattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Gaziantep’imiz de çok güzel bir gün yaşadık. TEKNOFEST'te gençlerimizin icatlarını, keşiflerini yerinde inceleme fırsatı buldum. Ardından 300 fabrikanın Gaziantep'te açılış törenine katıldık ve şimdi de Ahmet Ziylan ağabeyimizin yaptırmış olduğu bu güzel külliyenin açılışında sizlerle bir aradayız. Rabbim hayırlarını kabul etsin, ölmüşlerine rahmet eylesin.” dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir