• DOLAR 32.331
  • EURO 35.11
  • ALTIN 2295.22
  • ...
SON DAKİKA
Kalecik TOKİ Sakinleri İsyan Etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN- 2 haftadan bu yana sularının akmadığını belirten (Wan)  Kalecik AFAD konutları sakinleri sorunlarını aktaracak muhatap bulamadıklarını belirterek, yetkililerin sorunlarını görmezden geldiğini, 10 gündür suları kesik olduğu halde kimsenin ilgilenmediğini söylediler.
 
 
Kalecik AFAD konutlarının 1. 2. 3. 4. 5. ve 6. Etap site yönetimi önünde toplanan halk yöneticilerin kendilerinin geleceğini bildiğini onun için çıkıp gittiklerini belirterek, yöneticilerin baştan savma cevaplarla olayı geçiştirdiklerini iddia ettiler.
 
Bu paralar nereye gitti?
 
İnsanların mağduriyetlerinden dolayı buralara taşındığını belirten Gıyasettin Çetin, "Buraya gelen hiçbir insan kendi isteğiyle gelmedi. Mağdur olduğundan dolayı buralara geldik. Kimse burada lüks bir şey istemedi. 940 lira ortak gider getirdiler kapıcı parası adı altında alınan 23 bin TL topladılar. Bu paralar nereye gitti. Hangi abonelik 23 bin TL dir" diye sordu.
 
15 günden bu yana suların akmadığını aktaran Çetin, "Kapıcı parası bizden alınıyor ama kapıcı göremiyoruz. 400-500 TL doğalgaz parası gelmiş kim ödeyebilir. Asgari ücretle çalışan bir insan bunu nasıl ödesin. Yönetime gidiyoruz. Bize; `ister oturun ister oturmayın` diyorlar böyle bir şey var mı?" diyerek tepki gösterdi.
 
Burada saatlerce beklediklerini ve muhatap bulamadıklarını belirten başka bir mağdur ise kendilerinin burada beklediklerini ve yöneticilerin gelmediğini ve kimsenin gelip sorunlarını dinlemediği söyledi.
 
Altı bloğa bir kapıcı
6 bloğa bir kapıcının baktığını aktaran mağdurlar "Sözde bize kapıcı vermişler ben 5. Etapta oturuyorum kapıcı 3. Etaptadır. 6 bloğa bir kapıcı vermişler yani 150 daire buna bir kapıcı nasıl baksın" dedi.
 
"Yetkililere sesimizi duyuramıyoruz"
Mehmet Tahir Ateş ise doğalgaz paralarının nasıl hesaplandığını sordu. Ayrıca 2 haftadan bu yana sularının akmadığını ve hiçbir yöneticinin gelip sorunlarımıza kulak vermemiş bırakın sorunlarımızı çözmeyi hiçbiri gelip sorunlarımızı dinlememiş bile dedi.
 
Asansörler hala faaliyete geçmemiş
Ayrıca hiçbir konutun asansörlerinin çalışmadığını belirten Şefik Boğukşayan da hastalarının olduğunu ve güçlükle üst katlara taşıdıklarını söyledi.
 
Vatandaşların mağduriyetlerini kulak ardı eden site yönetimi konuyla ilgili sorularımızı da cevapsız bıraktı. (Haber: Murat Dalgın Kamera ve Foto: Murat Dalgın)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir