• DOLAR 32.33
  • EURO 35.053
  • ALTIN 2283.071
  • ...
​Halk piyasaya çıkacak Coronavirus aşısına güveniyor mu?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Ankara’daki vatandaşlar, İlke Haber Ajansının (İLKHA) "Coronavirus ile ilgili aşı çalışmalarını takip ediyor musunuz? Aşı çalışması piyasaya çıkarsa güvenip aşı olur musunuz? Coronavirus’ten korunmak için neler yapıyorsunuz? sorularını yanıtladı.

Vatandaşlar, Covid-19 salgınıyla ilgili vaka artışlarının endişe verici olduğunu belirterek, bazıları aşı piyasaya çıkarsa aşı olacağını, kimisi aşı olmayacağını ve kimisi de kararsız olduğunu söyledi.

“Aşıyı tıp camiası güvenerek yaptırırsa bu konuda inancım daha artar”

Coronavirus ile ilgili yapılan aşı çalışmalarını takip ettiğini belirten vatandaşlardan Fatma Paylaşan, “Çalışmaları televizyondan takip ediyorum. Hacettepe’de yapılan çalışmalardan haberdarım. Güvenliliğinden emin olmak için Coronavirus aşısı piyasaya çıkarsa hemen aşı olmam bir süre beklemeyi tercih ederim. Aşıyı yaptıran kişilere bakarım, tıp camiası güvenerek yaptırırsa bu konuda inancım daha artar. Bütün bunları şu anda hasta olmadığım için rahat söylüyorum ama ileride hasta olursam sıkıntı çekersem şartlar değişirse cevabım değişir. Şu anda hasta olmadan konuşuyorum. Coronavirus’ten korunmak için ekstra takviye alıyorum. Düzgün beslenmeye çalışıyorum. Söylenildiği gibi temizlik kurallarına riayet ediyorum ve kalabalığa girmiyorum.” dedi. 

“Coronavirus aşısı piyasaya çıkarsa güvenirim”

Azerbaycanlı Vüsale İsmailava, “Coronavirus aşısı piyasaya çıkarsa güvenirim. Virüsten kurallara uyarak korunmaya çalışıyorum. Maskem sürekli takılı, çantamda dezenfektan taşıyorum. Maske ağzımdan hiç inmiyor. Önümüz kış ve virüse yakalanmamak için işimiz olmadıkça dışarı çıkmayacağız. Hayata evden devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

“Aşılara güvenmek zorundayız”

Sağlıklı olmak için dikkat ettiğini söyleyen vatandaşlardan İsmail Çevik, “Spor salonunda çalışıyorum. Virüs ile iç içeyiz. Aşılara güvenmek zorundayız. Virüsten korunmak için beslenmemize dikkat etmeliyiz. Zararlı şeylerden uzak duracağız. Gerekmedikçe evden çıkmayacağız.” şeklinde konuştu.

“Aşı kesin çözümse niye olmayalım”

Aşı çalışmalarının olduğunu bildiklerini ancak daha bir sonuç alınmadığını söyleyen Ali Sercanoğlu, “Ulusal anlamda herhangi bir şey yapılmamış. Şu anda sağlık sektöründe öyle bir çalışma yok. Virüs ile ilgili bilgileri sosyal medya üzerinden takip ediyorum. Aşı kesin çözümse niye olmayalım. Zaten geç bile kalınmış bir şeydir. Zamanında ülkede verem hastalığı baş göstermişti. 1992’den önce aşı bulundu ve sorun çözüldü. Coronavirus’te bir salgın ve salgında yapılması gereken tek şey insanları karantinaya almak ve aşı yapmaktır. Virüse yakalanmamak için kurallara uymalıyız.” dedi.

“Coronavirus aşısı piyasaya çıkarsa aşı olmam”

Coronavirus aşısı çıkarsa aşı olmayacağını aktaran vatandaşlardan Fatih Şahin, şunları söyledi: “Aşı çalışmaları ile ilgili şu ana kadar bir şey görmedik. Sanalda yaşıyoruz. Salgın sürecini internet haberlerinden takip ediyoruz. Coronavirus aşısı piyasaya çıkarsa aşı olmam. Güvenmediğim için aşı olmam. Bize bunu aktaranlar aşıyı önce kendilerinde denesin. Biz hayvan değiliz. Bu aşının insanlara yapılabileceğini onlar ispat etsinler bizde gidelim insan olarak aşı olalım. Temizliğime dikkat eden bir adamım ve çok yakın mesafeyi seven insan değilim. Kendime zarar veriyorsam bile elimden geldiğince insanlara zarar vermemek için gayret gösteriyorum.”

“Coronavirus aşısı piyasaya çıkarsa aşı olurum”

Salgın ile ilgili çalışmaları takip edemediğini dile getiren vatandaşlardan Kadir Efe Öztürk, “Aşı çalışmalarını takip etmiyorum. Coronavirus aşısı piyasaya çıkarsa aşı olurum. Sağlık her şeyden önemlidir. Paradan ve her şeyden önce gelir. Sağlık olmadan olma. O yüzden aşı çıktığında aşı olmak isterim. Eğer devlet yapıyorsa güvenirim. Virüsten korunmak için sürekli yaptığımız şeyleri tekrarlamamız lazım. Günlük duş almak, dezenfektan, maske kullanımı gibi günlük hayatta yaptıklarımızı her zaman düzenli olarak yapacağız.” dedi.  

“İnşallah ilk aşıyı biz üretiriz”

Coronavirus salgınıyla ilgili çalışmaları yakından takip ettiğini belirten vatandaşlardan Metin Eker, “Salgın ile ilgili çalışmaları televizyonlardan ve internet haberlerinde takip ediyorum. Aşı piyasaya çıkarsa aşı olurum. Aşı ile ilgili gündemi de takip ediyorum. Sanırım Rusya’da ilk aşı bulunmuş. Bu virüs küresel bir salgın bu yüzden öyle kolay atlatılacak bir şey değildir. İnşallah ilk aşıyı biz üretiriz ve biz satarız böylece devlet ekonomisine katkısı olur. Aşı çıkarsa insanlar üzerinden deneneceği için güvenirim. Salgından korunmak için evden dışarı çıkmamaya çalışacağız.” şeklinde konuştu.

“Devlet onaylıysa aşı olurum”

Ders çalışmaya yoğunlaştığı için salgınla ile ilgili gelişmeleri takip etmediğini belirten Utku Berat Özgün, “Coronavirus ile ilgili gelişmeleri pek takip etmiyorum ama yapılacak aşı güvenilirse aşı olurum. Merdiven altı üretim olmazsa ve devlet onaylıysa aşı olurum.” ifadelerini kullandı.

“Ülkemiz aşıyı bulsa hemen aşı olurum”

Aşının bulunmasından pek umutlu olmadığını dile getiren vatandaşlardan Mesut Dinç, “Aşının öyle hemen bulunacağından pek umutlu değilim. Aşının güvenliği kimin bulduğuna bağlı. Mesela ülkemiz aşıyı bulsa hemen aşı olurum. Ülkemize sonsuz güvenimiz var. Salgından korunmak için maskemi takıp çantamda dezenfektan taşıyorum. Yarım saatte bir dezenfektan kullanıyorum ve hiçbir yere dokunmamaya çalışıyorum. Böylece virüsten korunmuş oluyorum.”  dedi.

“Aşı olmak için hemen ikna olmak kolay değildir”

Devletin vaka sayılarıyla ilgili yaptığı açıklamaları gerçekçi bulmadığını belirten vatandaşlardan Ali Karadaş, “Coronavirus aşısı piyasaya çıkınca aşı olmak için hemen ikna olmak kolay değildir. Aşı sonrası vakaların dünya genelinde ne kadar azalacağı ve ne kadar sağlıklı olacağını sonuçlar gösterecek. Virüse yakalanmamak için maske, mesafe ve temizlik konusunda elimizden geldiği kadar kurallara uymaya çalışıyoruz. Şu anda maske, mesafe ve dezenfektan dışında başka bir şey önerilmiyor. Kurallara uymaya çalışıyoruz. Bunun dışında ekstra ne yapacağımızı tam olarak bilmiyoruz.” şeklinde konuştu. (İLKHA) 

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir