• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
​Yetimler Vakfı, evi yanan yetim ailenin evini onardı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Yaklaşık 10 gün önce yetim bir ailenin psikolojik sorunları olan çocuğu, ailenin oturduğu evi yakarak oturulamaz hale getirmişti. Engelli çocuğun ve yanan evin durumuna ilişkin görüntüleri izleyen Yetimler Vakfı, aile ile irtibata geçerek engelli çocuğun tedavisinin başlatılması için ilgili kurumları harekete geçirdi. Vakıf yetkilileri, hayırseverlerin destekleriyle ailenin evini tamamen onararak döşediği yeni mobilyalar ile yetim aileyi sevindirdi.

Yapılan yardım çalışması hakkında açıklamalarda bulunan Yetimler Vakfı İstişare Kurulu Üyesi Mehmet Ali Aysu şu ifadeleri kullandı:

Bizler evi yanan yetimlerin evindeyiz. Bundan 10 gün önce ailelin evi yanmıştı. Evin görüntüleri bize gelince Yetimler Vakfı olarak bu evin yapılmasına karar verdik. Hızlı bir şekilde çalışmalarımıza başladık. Boya, alçı, beyaz eşya, mobilya, halı ve evin bütün eksiklerini tamamlamak ailemize teslim etik. Evin ilk görüntülerini çeken kardeşimizin, çektiği videoda şimdi bu ev nasıl olacak, toparlanacak sözleri bizleri çok duygulandırdı.

"Yapılan yardımlaşma ile bize kardeş olduğumuzu hatırlattılar"

Hayırseverlerin destekleriyle evin onarılmasının yanı sıra yardımlaşmanın önemine dikkat çeken Aysu, "Bizler de çok şükür evi toparlayarak ailemize en güzel bir şekilde teslim ettik. Rabbim, hayırseverlerden razı olsun. Yaptıkları yardımlarla beraber aynı zamanda kötülüğün, aramıza giren fitne ve fesadın ateşini sündürdüler. Böylece bizim birbirimize kardeş olduğumuzu bir daha hatırlattılar. Dünyanın birçok yerinden bizleri aradılar. 'Evi yanan yetim aileye nasıl yardımcı olabiliriz?' dediler. Elhamdülillah onların yaptıkları hayırlarla bu evi bitirdik ve evin anahtarını alimize teslim ettik." ifadelerini kullandı.

Başta, Yetimler Vakfı olmak üzere hayırseverleri duygulandıran ve adeta yardım seferberliğine sebep olan videoyu çeken evi yanan Nesrin Güler'in ismini vermek istemediği kız kardeşi, o anki duygularını şöyle ifade etti:

Kız kardeşim beni arayarak evinin yandığını söyledi. Eve gelip içeri girince istemsiz bir şekilde ağlayarak bağırdım. Evi gezerken annem ve akrabalarımıza göndermek üzere bir video çekeyim dedim. Evin o halini gördüğümde asla toparlanmayacağını düşünmüştüm.

"Dua ettim, Allah bu hayır sahiplerini vesile etti"

Yetimler Vakfı aracılığıyla tadilatı tamamlanarak yeniden döşenen evin halini gördüğünde duygularını paylaşan kardeşi, "Eve ablamla geldiğimde çok şaşırdım. Evin yeni halini görünce eskisinden çok daha güzel olmuş, her şeyi yenilenmişti. Mobilyalar dahil olmak evde her şey değişmişti. Allah yardım eden hayır severlerden razı olsun." şeklinde konuştu.

Evi yanan Nesrin Güler ise evi ilk yandığı anda hissettiği çaresizliği aktararak "Evim yandığında ne yapacağımı, nasıl olacağını bilmiyordum. Çaresiz bir şekilde 'Allah'ım sen yardım et, karşıma bir hayır sahibi çıkar, bana yardım etsin' dedim. Çok şükür Allah yardım edip hayır sahiplerini vesile etti." diye belirtti.

Güler, "Eve gelip yeni halini gördüğümde çok şaşırdım. Şu anda fazla konuşamıyorum. Allah yardım eden hayır sahiplerinden ve Yetimler Vakfından razı olsun. Onlar bize el uzatıp yardım ettiler." Şeklinde duygularını dile getirdi.  (İLKHA) 

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir