• DOLAR 32.377
  • EURO 34.964
  • ALTIN 2325.628
  • ...
BM-GYC Yeni Yönetimini Belirledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN- Batman Mezopotamya Gazeteciler ve Yayıncılar Cemiyeti 2. Olağan kongresine giderek yeni yönetimini belirledi. Saat: 13.30`da cemiyet binasında yapılan kongreye gazeteciler yoğun ilgi gösterdi.

 

Daha önce Batman Mezopotamya Gazeteciler ve Yayıncılar Cemiyeti Başkanlığını yürüten M.Kemal Çelik ve eski yönetim kongreyi açtılar.

 

Kongrenin divan seçimi oylamaya sunularak Divan başkanlığına Nizamettin İzgi, üyeler Batman Basın İlan Kurumu Müdürü Mehmet Gönenç ve Gazeteci Nihat Ekinci seçildiler.

 

Divan Başkanı Nizamettin İzgi, yaptığı açılış konuşmasında katılımcılara teşekkür ederek gündemi okudu.

 

Gündemin okunmasının ardından daha önce Mezopotamya Gazeteciler ve Yayıncılar Cemiyeti Başkanlığını yöneten M.Kemal Çelik, faaliyet raporunu açıkladı. Çelik, 2 yıllık görev süresini değerlendirerek, cemiyetin bu süre içerisinde bir yere gelmesi için çalışmalar yaptıklarını söyledi. Gazetecilerin haklarını arama konusunda çalıştıklarını vurgulayan Çelik, basın bayramı ve önemli günlerde açıklama yapma geleneğini oluşturduklarını kaydetti.

 

Üyelerine TOKİ konutlarına üye olma imkânı getirdiklerini ve bu konuda çaba gösterdiklerini sözlerine ekleyen Çelik, \"TOKİ konutlarına 25 üyemiz kaydoldu. Yaptıklarımız çalışmalarda üyelerimize faydalı olmaya çalıştık\" dedi.

 

Konuşmaların ardından daha sonra denetim kurulu raporu okundu ve kabul edildi.

 

Yeni Yönetim Kurulları

Denetim kurulu raporunun ardından divan başkanı Nizamettin İzgi, Batman`daki basının güçlü olduğunu ve kendi içinde güçlü olması için tek cemiyet altında toplanması gerektiğini belirterek bu gücün olumlu yönde kullanılması gerektiğine vurgu yaptı.

 

Daha sonra dernek organlarının seçimine geçildi. Onursal Başkan Nizamettin İzgi seçilirken, tek listeyle girilen seçimde Başkan Uğur Kapuci, yönetim kuruluna Bayram Turan, Nimet Dal, Ramazan Bozkurt, Halit Beytüt, Veysi Demir ve Nizamettin Sevim seçildi.

 

Disiplin kuruluna Mehmet Şah Ayaz, Fazıl Sezer, Orhan Turan seçildi. Denetim kuruluna ise, Bayram Uyanık, Recep Okuyucu ve Yüksel Çiftçi oy çokluğuyla kabul edildiler.

 

Seçilen yeni yönetimin ardından son olarak dilek ve temenniler bölümüne geçildi. Burada yeni başkan seçilen Uğur Kapuci söz alarak katılımcılara teşekkür etti. Kapuci, kongreye tek listeyle girilmesinin birlik ve beraberlik için önemli olduğunu söyledi. Önceki yönetime teşekkür eden Kapuci, eski yönetimden fikir ve destek almaya devam edeceklerini ifade etti. Yeni yönetim olarak görevi layıkıyla yerine getirmeye çalışacaklarını dile getiren Kapuci, \"Yeni yönetim olarak görevi layıkıyla yapacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın. Yapacağımız çalışmalar cemiyet adına yapılacak\" dedi.

 

Kapuci yeni yönetim olarak, bundan sonraki amaçlarının cemiyeti daha ileriye götürmek olduğunu ve Batman`daki gazeteciler arasında birlik ve beraberlik sağlamak olduğunu söyledi. Batman`daki gazetecilerin sıkıntılarını gidermek amacıyla cemiyet olarak çalışma yapmak ve daha önceki görev yapan arkadaşlardan bayrağı devralarak cemiyet olarak en iyi çalışmaları yapmak olduğunu sözlerine ekledi. (Haber:M.Fatih Akgül, Foto: Halid Coşkun)

Bu haberler de ilginizi çekebilir