• DOLAR 32.342
  • EURO 35.117
  • ALTIN 2239.785
  • ...
Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Batmanlı kuyumcular, altın ve dolarda yaşanacak bir düşüşün piyasaları olumlu etkileyeceğini söyleyerek, vatandaşların altın almaya başlaması ile piyasaların bir nebze de olsa canlanacağını ifade ettiler.

Altın fiyatının düşmesinin piyasayı rahatlatacağını vurgulayan kuyumcu esnafı Selman Kurt, altın fiyatlarının sadece kendilerini de tüm herkesi etkilediğini söyledi.

 

“Altın fiyatının düşmesi piyasaları rahatlatır”

Kurt, “Pandemi nedeniyle altın fiyatlarının bu derece yükseleceğini kimse tahmin edemiyordu. Birkaç gündür Merkez Bankasının altın ve dolara müdahalesi altın fiyatlarında birazda olsa düşüşüne neden oldu. Altın fiyatının düşmesi piyasaları rahatlatır. Piyasaların açılması işlerimizin de sürekliliği açısından çok iyi olur. Altın fiyatlarının düşmeye devam etmesi durumunda, vatandaşlarda yastık altındaki birikimlerini çıkarıp kullandığı zaman piyasalar canlanır ve bu da herkes için iyi olacaktır.” dedi.

“Altın ve dövizde bir gevşeme yaşandı”

Vatandaşların alım gücünün çok düştüğünü ifade eden bir diğer kuyumcu esnafı Cihat Güneş ise şunları söyledi:

“Pandemiden dolayı altın fiyatları çok yükseldi. Bu durum insanların alım gücünü bayağı düşürdü. Son birkaç gündür altın ve dövizde bir gevşeme yaşandı. İnşallah işlerimizde açılır da kuyumcu esnafı uzun bir aradan sonra iş yapar. Pandemi nedeniyle düğünlerin yapılamaması ve insanların alım gücünün düşmesinden dolayı satışlarımız çok düşmüştü. Merkez Bankasının piyasaya müdahale etmesinden sonra dolar ve altında gevşemeler oldu.”

“İlerde neler olur kestiremiyoruz”

Pandemi sürecinin devam etmesiyle piyasadaki tereddüttün devam edeceğini kaydeden Güneş, “Bir kaç gündür piyasada biraz gevşeme olduğundan dolayı vatandaşlar altın alabilirler. Pandeminin etkisi ve güncel olaylardan dolayı altın ve dolarda ileride nelerin olacağını kestiremiyoruz. İnşallah altın ve dolarda düşüş böyle devam ederse hem vatandaşlar hem de bizim için faydalı olacaktır. Pandemi sürecinde bütün esnaflar iş yapamadı, sadece yatırım için alışveriş yapanlar oldu. Onun dışında takı satışlarımız tamamen durmuş durumda.” ifadelerini kullandı.(İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız