• DOLAR 32.502
  • EURO 34.955
  • ALTIN 2430.471
  • ...
Yeşilay’dan gençlik ve spor personeline bağımlılıklarla mücadele semineri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Seminerin gerçekleştirildiği salonda tüm katılımcılar salgın nedeniyle herhangi bir olumsuzluğun meydana gelmemesi için sosyal mesafe, maske ve temizlik kurallarına riayet edildi.

Aziz Sancar Anadolu Lisesi Salonu’nda düzenlenen seminerde konuşan Mardin Yeşilay Şube Başkanı Lütfi Günlüoğlu, hazırladığı görsel ve videolar ile Gençlik ve Spor Bakanlığı çalışanlarına madde bağımlılığı, tütün ve alkol bağımlılığına yönelik sunum gerçekleştirdi.

Günlüoğlu, hazırladığı sunum ile kurum personeline bağımlılığın zararlarını anlattı. Bağımlılıkla mücadele eğitim programı kapsamında seminerler düzenlediklerini belirten Günlüoğlu, Yeşilay'ı bağımlılıkla mücadelesine destekleri için Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Mardin yöneticilerine ve personeline teşekkür etti.

Günlüoğlu konuşmasında, “1920 yılında bağımlılıklarla mücadele etmek için kurulmuş köklü bir kurumuz. Gençlerimizi madde bağımlılıklarından kurtarmak için kurum ile seminer çalışmamızı yaptık. Gençlerimiz geleceğimizdir,  onları zararlı alışkanlıklardan uzak tutmayı hedefliyoruz. Bağımlılıklarda her şey ilk adım ve ilk tadım ile başlar, bu nedenle Yeşilay olarak hayatın her alanında önleme ve bilinçlendirme çalışmaları yapıyoruz.” dedi.

Bağımlılıklar alanında uyuşturucunun çok önemli bir yeri olduğunu belirten Şube Başkanı Günlüoğlu, bir bağımlının tedaviye başlamasından sonra önemli olanın iyileşeceğine inanması ve kendine güvenmesidir, aksi takdirde tedavinin iyi bir sonuç vermeyeceğini anlattı.

İki gün süren bağımlılıklarla mücadele seminerleri bazı katılımcıların soru ve verilen cevaplarla son buldu. (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir