• DOLAR 32.537
  • EURO 34.761
  • ALTIN 2493.361
  • ...
Pakistan Başbakanı İmran, Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda Keşmir sorununu ele alacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Pakistan Dışişleri Bakanı Zahid Hafeez Chaudhri, Perşembe günkü haftalık brifinginde başbakanın konuşmasında ülkenin çeşitli bölgesel ve uluslararası konulardaki bakış açısını paylaşacağını söyledi.

Kaynaklar, Başbakanın Cammu ve Keşmir meselesini küresel forumda bir kez daha gündeme getireceğini ve konuşmasının 21.45'te yayınlanacağını belirtti.

İmran Han'ın, geniş kapsamlı konuşmasında Pakistan'ın Covid-19'u başarılı bir şekilde ele almasını, gelişmekte olan ülkeler için borç giderme girişimini ve İslamofobiyi gündeme getireceği ifade edildi.

Hindistan Başbakanı Narendra Modi, Pakistan liderinin konuşmasından bir gün sonra 26 Eylül'de bir konuşma yapacak.

İmran Han: "Sesini bir kez daha yükselttiği için takdir ediyorum"

Han, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda yaptığı konuşmasından sonra sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Başkan Erdoğan'ı, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'na hitaben yaptığı konuşmada Keşmir halkının haklarını desteklemek için sesini bir kez daha yükselttiği için çok takdir ediyorum. Türkiye'nin sarsılmaz desteği, Keşmirlilerin meşru kendi kaderini tayin için mücadelelerinde bir güç kaynağı olmaya devam ediyor." ifadelerine yer vermişti. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir