• DOLAR 32.329
  • EURO 35.157
  • ALTIN 2306.843
  • ...
SON DAKİKA
“Sıfır Atık Projesi” kapsamında 8 bin 560 kilogram atık toplandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın öncülüğünde gerçekleştirilen Sıfır Atık Projesinin Ankara’dan başlamak üzere aşamalı olarak tüm Türkiye’de hayata geçirildiği belirtildi.

Projenin kamu kurum/kuruluşlarında, eğitim kurumlarında, alışveriş merkezlerinde, hastanelerde, tesislerde ve büyük iş yerlerinde uygulanması ve 2023 yılında tüm Türkiye’de uygulamaya geçilmesinin hedeflendiği kaydedildi.

Açıklamada, “2020 yılı ağustos ayı itibariyle Sıfır Atık Projesi kapsamında; envanter oluşturmak, istatistik yayınlamak, kazanımları hesaplamak, uygulamaları daha kolay izlemek, bilgi ve belgelendirme altyapısını oluşturmak amacıyla Sıfır Atık Bilgi Sistemi kurulmuştur. Bu sistemle birlikte sıfır atık projesine dahil olan kurum ve kuruluşlar atık beyanlarını ve sıfır atık projesi ile ilgili tüm işlemleri online olarak yapacaklardır. Sıfır Atık Bilgi Sistemine 323 kurum ve kuruluş dahil edilmiş olup bu tarih itibariyle ağustos ayı için beyan edilen atık miktarı 8 bin 560 kilogram geri dönüşümü mümkün olan atık toplanıp lisanslı firmalara teslim edildiği görülmüştür.” denildi.

Açıklamanın devamında şu bilgilere yer verildi: “Sıfır Atık Projesi kapsamında toplanan 8 bin 560 kilogram geri dönüştürülebilen atık ile yaklaşık; 100 ağacın kesilmesi önlendi. 31 bin 285 Kwh enerji tasarrufu. Bin 166 kilogram daha az sera gazı salındı. 164 metreküp su tasarrufu sağlandı. 45 metreküp depolama alanından tasarruf edildi.”(İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir