• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, Güney Kore'den özür diledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kuzey Kore ordusu, geçen hafta başında Kore Yarımadası deniz sınırındaki Yeonpyeong adası açıklarında kara sularına giren Güney Kore Okyanuslar ve Balıkçılık Bakanlığı görevlisini ateş açarak öldürmüştü.

Kim, mesajında, "Kuzey Kore askerlerinin fiili deniz sınırı Kuzey Sınır Hattı'nın (NLL) 10 kilometre güneyinde kara sularına giren Güney Koreliye angajman kuralları dahilinde 10 mermi atıldığını, şahsın ölü ele geçirilmesinin ardından onu taşıyan botun yakıldığını" belirtti.

Güney Kore Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre bu olayın ardından Kim Jong-un, Cumhurbaşkanı Moon Jae-in'e bir mektup gönderdi.

Mektubunda, olay nedeniyle "çok üzgün" olduğunu belirten Kim Jong-un, "hayal kırıklığına" uğradığını belirterek "Böyle bir şey hiç yaşanmamalıydı" sözleriyle özrünü beyan etti

Güney Kore Savunma Bakanlığı, iki ülke deniz sınırında kaybolan yetkilinin Kuzeyli askerler tarafında öldürüldüğünü açıklamıştı.

Bakanlık açıklamasında, "Ordumuzun kapsamlı istihbarat analizlerine göre, Kuzey Kore, sularında bulduğu adamı vurarak ve bedenini yakarak şiddet suçu işledi. Ordumuz bu vahşice eylemi sert şekilde kınamakta ve Kuzey Kore'yi açıklama yapmaya ve sorumluları cezalandırmaya çağırmaktadır" ifadelerini kullanmıştı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir