• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
İslami Cihat: Seçimlere Katılmıyoruz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sama haber ajansının bildirdiğine göre Filistin İslami Cihat örgütü, seçimlere katılım konusundaki geleneksel tutumunu sürdürerek Yasama Meclisi ve Filistin Özerk Yönetimi Başkanlığı için yapılacak seçimlere katılmayacağını açıkladı.

Gazze’den Mısır’a gitmeden önce basına açıklamada bulunan İslami Cihat Sözcüsü Davud Şehab, İslami Cihat’ın hiçbir seçime katılmayacağını söyledi.

Filistin İslami Cihat örgütünden Nafiz Azzam, Halid Bataş ve Muhammed el-Hindi, Filistin Kurtuluş Örgütü geçici liderlik konseyi toplantısına katılmak üzere Kahire’ye gitti.

Bugün öğleden sonra yapılacak toplantıda seçim yasasının ve seçimlere nezaret edecek olan komitenin görüşüleceği belirtildi.

Davud Şehab, Filistin Özerk Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas ile İslami Cihat Genel Sekreteri Ramazan Abdullah Şallah’ın dün Kahire’de Filistin ulusal uzlaşısı ve seçim konularında görüş alışverişinde bulunduğunu söyledi.

İsrail’i ve Oslo anlaşmasını tanımayan İslami Cihat, Filistin Yasama Meclisi’nin ve Özerk Yönetimin Oslo anlaşmasının ürünü olduğunu belirterek daha önce de seçimlere katılmamıştı.(YDH)
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir