• DOLAR 32.389
  • EURO 35.434
  • ALTIN 2324.336
  • ...
Bir CHP Klasiği Daha!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MERKEZİ - Ortaya attığı iddialarla gündemden düşmeyen CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, TBMM Başkanlığı`nın `Alevilik bir din değil` cevabı üzerine konuyu mahkemeye taşıdı. Aygün`ün Avukatı Cihan Söylemez vasıtasıyla Ankara 6. İdare Mahkemesi Başkanlığı`na gönderdiği cevapta Osmanlı`nın Alevilere karşı soykırım uyguladığını iddiasını öne sürdü.


TBMM Başkanlığı`nın mahkemeye yolladığı savunmada "Osmanlı`da Alevilerin ibadet hakkı bir yana yaşam hakları dahi yoktu. TBMM`nin de Osmanlı Devleti`nin Meclis-i Mebussan Başkanlığı gibi hareket ediyor. Alevi inancına bağlı insanların ibadethane olarak Cem evlerini kabul eder" ifadeleri yer aldı.


Diyanet İşleri Başkanlığı, konu ile ilgili daha önce yaptığı açıklamada, "İslam`ın bir alt yorumu olan Aleviliğin, İslam`ın ortak ibadet yerleri olan cami ve mescitler dışında ayrı bir ibadet yeri yoktur. Cem evi ve benzeri yerlerin ibadet yeri kapsamında değerlendirilmesine imkân yoktur" demişti.


Yargıtay da daha önce cem evlerinin ibadethane yeri olarak kabul edilemeyeceğine karar vermişti. CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün`ün, Meclis`te cem evi açılması talebini TBMM Başkanlığı Aleviliğin bir din olmadığı, İslam`ın bir alt yorumu olduğu gerekçesiyle reddetmiş; Aygün de Ankara 6. İdare Mahkemesi`ne dava açmıştı. (Cuma Karakoç - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir