• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
`Arap Baharı Başarısız Kılınmaya Çalışılıyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
AA muhabirine açıklama yapan Raşid el-Gannuşi, Tunus`ta muhalefette bulunan Demokrat Yurtseverler Partisi Genel Sekreteri Şükrü Belıyd`in öldürülmesinin, devrimler için, barışçıl ve kalkınma modeli olan Tunus modelini hedeflediğini belirtti.

Suikastın iktidardaki Nahda Partisi`ni hedef aldığını ve bu tür ``sabotaj`` eylemlerinin yönetimdeki güçlere karşı yapıldığını ifade eden Gannuşi, ``Bu olay, İslami eğilimli gruplar ile laik kesim arasındaki ilişkilerde eşsiz bir deneyim sunan Tunus modelini hedef alarak, İslami ve modernist aileler arasında savaş sebepleri çıkarmayı hedeflemektedir`` dedi.

Arap Baharı başarısız kılınmaya çalışılıyor

Fransa`nın Tunus`taki olaylara ilişkin yaptığı son açıklamaları değerlendiren Gannuşi, ``Tunus`un içişlerine müdahaleyi içermesi sebebiyle Fransa`nın açıklamalarını reddediyoruz. Kaynağı ne olursa olsun, yabancı bir ülkenin, başka ülkelerin içişlerine karışmasını kınıyoruz. Tunus`a karşı düzenlenen komplolar başarısız olacaktır`` ifadelerini kullandı.

Gannuşi, Arap ülkelerinde gerçekleşen devrimler aleyhine sergilenen uluslararası çabaların, devrimlere karşı düzenlenen komploların ipucu niteliğinde olduğunu vurgulayarak, devrimlerin yaşandığı ülkeleri karışıklık içine sokma, şiddeti yayma, kin nefret tohumları ekme ve bu ülkeleri dışarıya kapalı hale getirme gibi yollarla ``Arap Baharı``nın başarısız kılınmaya çalışıldığını söyledi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir