• DOLAR 32.557
  • EURO 34.921
  • ALTIN 2427.115
  • ...
Adana Umut Der Gıda Bankası faaliyet raporunu açıkladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ADANA- Adana Umut Der Gıda Bankası, 2012 faaliyet raporunu açıkladı. Derneğin 2012 yılında yapmış olduğu faaliyetler hakkında bilgi veren Adana Umut Der sekreteri Abidin Serin,"Daha önceki yıllarda da olduğu gibi 2012 yılında da bize müracaat eden fakir ve muhtaç ailelerin adreslerine giderek gerekli tespitleri yaptık. Bu aileleri ihtiyaç durumlarına göre derecelendirerek; birinci, ikinci ve üçünce derece olarak tasnif ettik. Bunlardan birinci derecede ihtiyaç sahibi olan ailelere düzenli yardım yapmaya başladık. Yardım ettiğimiz aile sayısı, 2012 yılının başlarında 50 iken bu sayı yılsonunda 170 aileye ulaştı. 2013 yılı içerisinde inşallah bu sayıyı 300`e çıkarmaya çalışacağız" dedi.


Depremde Vanlı kardeşlerimizin yanında olduk
Her ay düzenli yaptıkları yardım faaliyetlerinin yanında olağan üstü durumlarda da yardım çalışmalarının bulunduğunu belirten Serin; "Bunlardan birisi de Van`da meydana gelen deprem nedeniyle Adana`mıza göç eden aileler vardı. Biz bunlara da yardım etmek durumundaydık. Van`dan gelen 300 aileye buradan tekrar Van`a göçünceye kadar gıda yardımı, temizlik malzemesi, ev eşyası, yiyecek, giyecek yardımında bulunduk. Bunla birlikte fırınlardan temin ettiğimiz ekmekleri kendilerine dağıtmaya çalıştık" dedi.


Suriyeli mülteci ailelere yardımcı olmaya çalışıyoruz
Suriye`deki iç savaş neticesinde Adana`ya göç eden Suriyeli ailelerin var olduğunu hatırlatan Serin, "Tabi bunların ilk etapta geldikleri yer Ceylanpınar, ama Adana`ya göç eden Suriyeli aileler de var. Bu Suriyeli aileler de bize müracaat etmekte, biz onlara da elimizden gelen yardımı yapmaktayız. Bunla birlikte Afgan mülteci aileler de var, onlara da yardım yapıyoruz. Diğer yandan Ceylanpınar`a sığınan Suriyeli ailelere dağıtılmak üzere Adana`dan 1 kamyon giyim eşyası götürdük. Hemen ardından da bir kamyonet gıda eşyasını temin ettik ve kendilerine ulaştırdık" dedi.


Ramazan ayı ve Kurban bayramında yardım faaliyetlerimiz artıyor
Ramazan ayı ve Kurban çalışmaları hakkında da bilgi veren Serin; "Ramazan`da bize yardım etmek üzere başvuran hayırseverlerin sayısı çok olduğu için aylık yardım ettiğimiz birinci derece mağdur olan ailelerin dışında ikinci ve üçüncü derecede muhtaç olan ailelere de yardım yapma imkânına kavuşuyoruz. Kurban bayramında da etlerini fakirlere ulaştırmamız üzere bize kurbanlıklarını teslim eden aileler var. Onların bize teslim ettikleri kurban etlerini, ilk önce birinci derecede ondan sonra ikinci ve üçüncü derecede ihtiyaç sahibi olan ailelere dağıttık" dedi.


Sosyal ve kültürel çalışmalara da katılıyoruz
Umut Der`in çalışmalarının yalnızca yardım faaliyetlerinden ibaret olmadığının altını çizen Serin; "Kardeş dernekle birlikte üye olduğumuz platformların yaptıkları çalışmalara destek veriyoruz. Bu bağlamda olmak üzere Peygamber Sevdalıları Platformu`nun düzenlemiş olduğu Kutlu Doğum Etkinlikleri, Hz Hüseyin`i Anma Konferansı, Kutlu Doğum Siyer Sınavı, Kuran İlimleri ve Meal Sınavı ve diğer etkinliklere de gereken desteği göstermekteyiz. Mavi Marmara Şehitleriyle ilgili programlara da gerekli katılımda bulunduk. Ayrıca derneğimize gelen esnaf kardeşlerimize yönelik seminerler vardı. İki tane seminer düzenledik. Bu seminerlerin birine Mehmed Göktaş hocamız, diğerine de Cemal Çınar hocamız konuşmacı olarak katıldılar" dedi.


2012 yılında yapılan yardımların adet ve tutarını ise Adana Umut Der Gıda Bankası Başkanı Selahattin Yeniay açıkladı.


Dağıtılan yardım ve tutarlarını tek tek sayan Yeniay; "Adana Umut Der Gıda Bankamız 2012 yılında; 105.553 TL tutarında 15.079 parça giyim, 32.726 TL tutarında 16.636 kilogram kuru gıda, 2.334 TL tutarında 1.556 litre temizlik malzemesi, 5.755 TL tutarında 1.151 parça mutfak malzemesi, 76.900 TL tutarında 1.538 parça kilim halı gibi sergi türü ev eşyası, 2.490 TL tutarında 166 çift ayakkabı, 10.310 TL tutarında 20.620 adet ekmek ve ayrıca nakit olarak 19.200 TL para yardımında bulunduk. 2012 yılında yaptığımız yardımların genel toplam tutarı 255.168 TL, önceki değeriyle 255 milyar, 168 milyon lira" dedi.


Yapılan yardımlara katkı sağlayanlara teşekkür eden Yeniay; "Bu yaptığımız yardımlarda katkısı olan, desteği olan tüm hayırseverlere ve çok özverili çalışan üye ve gönüllülerimize çok çok teşekkür ediyoruz. Allah hayırlarını kabul etsin. Ve yine hayırsever halkımızın desteklerinin devamını bekliyoruz. Bize ne kadar yardım, bağış gelirse o oranda yardımlarımızı sürdüreceğiz. Adana`da hedefimiz inşallah, Adana`daki tüm muhtaçlara ulaşmaya çalışmak. Yaptığımız çalışmalar ve yardım faaliyetlerini merak edenler, görsel olarak görmek isteyenler, www.adanaumutder.org.tr web sitemizden takip edebilirler" dedi. (Ayhan Kaya-İLKHA)
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir