• DOLAR 32.335
  • EURO 35.121
  • ALTIN 2302.143
  • ...
Nobel'e güven mi kalmış? Putin 2021 Nobel'e aday gösterildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Seçimi kadar güvenirliği ve anlamı da sorgulanmaya başlanan NOBEL ÖDÜLLERİ'ne önce Trump sonra Putin önerildi.

Haliyle insan merak ediyor;

Özellikle Nobel Barış Ödülü'nün veriliş amacı ne?

Mesela Trump bu ödülü kazanmak için ne yaptı? Yargısız infaz emirleri vererek , Kudüs'ü Siyonistlerin ebedi başkenti ilan ederek, Siyonistlerin karşıtı kim varsa onu terörist ilan ederek, İslam Coğrafyasında her gün kan kusan bombardıman uçaklarıyla mazlumları bombalatıp  Venezuela gibi ülkelerde darbeyi alenen teşvik etmekle mi bu ödüle aday yapılıyor?

Putin Suriye'de Baas Rejimini destekleyerek, sahada Halep kırsalını ve İdlib'teki kampları, hastaneleri, okulları, pazar yerlerini... bombalayarak binlerce sivili öldürerek  mi bu ödüle layık görülecek?

Bir taraftan bu sorular sorulurken bir yandan da bu iki emperyalist liderinadaylığına sevinip coşanlar görülüyor:Rus yazar Sergey Komkov,  Vladimir Putin’in 2021 Nobel Barış Ödülü’ne adaylığı için başvuruda bulunduğunu duyurdu.

Yazar Komkov gerçekleştirdiği basın toplantısında Nobel Komitesi’ne konuyla ilgili teklif gönderdiğini duyurarak, "Doküman 9 Eylül’de gönderildi ve 10 Eylül’de Oslo’daki Nobel Komitesine ulaştı" ifadelerini kullandı.

Kremlin Sözcüsü Dimitry Peskov Putin’in 2021 Nobel Barış Ödülü’ne aday gösterilmesinin iyi olacağını, ancak başarısızlığın kesinlikle sorun olarak görülmeyeceğini belirtti.

Peskov, ".Adayları değerlendirmenin belirli bir prosedürü vardır. Böyle bir karar verilirse harika olacak, değilse sorun olmayacak. Başka bir şey söylemek zor" dedi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir