• DOLAR 32.36
  • EURO 35.123
  • ALTIN 2323.15
  • ...
Sağlık-Sen Batman Şubesi: Anız yangınları halkımızın sağlığını tehdit ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yalçın, Batman ve çevre illerinde yıllardır hasat mevsimi sonrasında çıkarılan anız yangınlarının toprağa, topraktaki canlılara ciddi zararlar verdiğini, doğal yaşamın bozulmasına neden olduğunu söyledi.

Anız yangınlarının doğal yaşama zarar verdiği gibi, halkı sağlığını da tehdit ettiğine dikkat çeken Yalçın, anız yangınlarının önlenmesine yönelik olumlu adımlar atılmasına rağmen anız yangınlarının devam ettiğini kaydetti.

“Kronik hastalığı olanlar bu durumdan daha fazla etkilenmektedir”

Yalçın, “Coğrafi olarak dezavantajlı bir yerleşim yerine sahip olan Batman kent merkezi son günlerde artış gösteren anız yangınlarından en fazla etkilenen yerleşim yerlerinin başında gelmektedir. Anız yangınlarından kaynaklı dumanlar şehrin üzerinde simsiyah bir duman tabakası oluşmasına neden olmakta, kent merkezi ve civarında yaşayan insanlarımız oluşan partikül ve dumanın etkisiyle nefes almakta güçlük çekmektedirler. Özellikle KOAH, bronşit, astım vb. kronik hastalığı olanlar ile yaşlı ve çocuklar bu durumdan daha fazla etkilenmekte, bu durum kent merkezinde yaşayan vatandaşlarımızın sağlığına zarar vermektedir.” dedi.

“Yüzbinlerce insanımızın sağlığına kastedilmekte”

Her zamankinden çok temiz havaya ihtiyacın olduğunu vurgulayan Yalçın, “Coronavirus salgınının devam ettiği süreçte, bu hastalığa yakalanan hastaların nefes alıp vermekte güçlük çektiği ve sürekli olarak oksijene ihtiyaç duydukları bilinmektedir. Soluduğumuz havanın her zamankinden daha çok temiz olması gereken salgın sürecinde, anız yangınları nedeniyle nefesimizin kesilmesi, soluduğumuz havanın kirletilmesi yüzbinlerce insanımızın sağlığına kastedilmesi anlamına gelmektedir.” diye konuştu.

“Yangınları çıkaranlara karşı caydırıcı tedbirler alınmalı”

Açıklamasının devamında Yalçın şunları söyledi: “Bir halk sağlığı sorunu olan anız yangınlarının müsebbiplerinin, Coronavirus salgını sürecinde insanlık suçu işlediği aşikârdır. Bu nedenle yetkili kurum ve kuruluşlarca anız yangınlarına süratli bir şekilde müdahale edilmeli, bu yangınları çıkaranlara karşı caydırıcı tedbirler alınmalı, çevreye ve halkımızın sağlığına zarar veren bu anız yangınları engellenmelidir.”(İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir