• DOLAR 32.563
  • EURO 35.024
  • ALTIN 2423.749
  • ...
Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri`nin saman ithal edip kilogramını 50 kuruştan satması yerli saman fiyatlarında gerilemeye neden oldu. Daha evvel kilogramı 1,30 lira olan yerli samanın bedeli 50 kuruşa indi.

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri`nin saman ithalatı yapması, yerli saman stoklayarak fiyatların artıran spekülatörleri güç durumda bıraktı. Beş ülkeden satın alınan samanla birlikte yerli samanın kilosu 50 kuruşa çekildi. Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Abdullah Kutlu, ``Saman fiyatlarını şişiren spekülatörlerin hevesleri kursaklarında kaldı. ``dedi.

Abdullah Kutlu yaptığı yazılı açıklamada bahar aylarında sıcaklardan dolayı saman üretiminde gerileme görüldüğünü, durumdan yararlanmayı amaçlayan spekülatörlerin stok yaparak saman fiyatlarını 1,50 kuruşa çıkardığını aktardı. Saman fiyatlarının ani artışı ile hayvancılık yapanların dara girdiğini anlatan Kutlu, soruna çare için Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile beş ayrı ülkeden saman ithal edip kilogramı 50 kuruştan çiftçilere dağıttıklarını bildirdi.

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri saman fiyatlarını indirmek için 50 bin ton saman ithal etti. Taleplerin artması halinde bu rakam 100 bini bulacak.