• DOLAR 32.368
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.402
  • ...
Kanbay: “Türkiye’nin geleceğini inşa edecek çocuklar yetiştirmeyi hedefliyoruz”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

İstanbul Sultangazi Şube Müdürlüğü görevinden Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğüne atanan Battal Kanbay, 2020-2021 Eğitim Öğretim yılının başladığı pazartesi günü kendisi de göreve başladı. Kanbay, okullarda tüm tedbirlerin alındığını ve şimdiye kadar herhangi bir olumsuzluğun yaşanmadığını belirterek, okulların sokaklardan daha güvenli olduğuna dikkat çekti.

Güzel günlerin Malatya’yı beklediğini belirten Kanbay, Türkiye'nin ve Malatya'nın geleceğine yön verecek çocuklar yetiştirmeyi hedeflediklerine dikkat çekerek, açtıkları yeni sayfada tüm paydaşların destek verip bu sayfada iz bırakmalarını istediklerini söyledi.

Kanbay, “Malatya’da eğitim ve öğretim yılı tüm vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun. Biz pazartesi günü itibariyle okullarımızı sorunsuz bir şekilde açtık. Tüm öğrencilerimizin okula gidebilirliliği yönünde İl Sağlık Müdürlüğü'nden bilgi aldık. Temasta olan veya herhangi bir kurumda tedavi gören öğrencilerimizle ilgili bir çalışma yaptık. O bilgileri ilçe müdürlerimiz ile öğretmenlerimizle de paylaştık. Hem öğretmenlerimizin hem de öğrencilerimizin bu tür sorunlarla karşılaşmamalarını sağladık.” diye konuştu.

Her hafta düzenli olarak bu çalışmaları yapacaklarını aktaran Kanbay,” Böylelikle bizim risk grubunda olan öğretmenlerimizi de diğer yandan öğrencilerimizi de koruma altına almış olduk. Tüm okullarımıza hijyen sertifikası verdik. Okul müdürlerimiz bunlarla ilgili çalışmalarını yürüttüler.” dedi.

Pazartesi günü göreve başladığını hatırlatan Kanbay, açılışlarla birlikte birkaç okulu gezdim. Herhangi bir sorun yaşamadık. İlçe Müdürlerimizle de görüştük. Taşradaki okullarımız ile görüştük. İlçelerde de okullarımız sorunsuz bir şekilde açıldı.” diye belirtti.

Aylar sonra okul bahçelerinde öğrencileri görmenin kendilerini çok mutlu ettiğini dile getiren Kanbay,    

“Malatya için şunu söyleyebilirim. Yeni bir sayfa açıyoruz. Tüm Paydaşlarımız için. Basın, STK, eğitimle ilgili tüm kurumlar, muhtarlarımız ve tüm paydaşlarımızın da bu yeni sayfada herkesin iz bırakmasını istiyoruz. Herkesin destek vermesini istiyoruz. Biz Malatya'nın geleceğini inşa edecek çocuklar yetiştirmek istiyoruz. Hem Türkiye'nin hem Malatya'nın geleceğine yön verecek bu inşa sürecinde Malatyalı çocukların da fazla ön planda olabilecekleri bir sistem kurmak istiyoruz. Bu yüzden öncelikle hemşerilerimizin bize zaman vermesi gerekiyor ve bizi desteklemesi gerekiyor. Bu bir süreç işi 1-2 yılda ancak oturabilecek bu süreç. Biz de Malatya’yı, idarecilerini ve öğretmenlerini tanımaya çalışıyoruz.” dedi.

 

“Güzel günler Malatya’yı bekliyor”

Güzel günlerin Malatya’yı beklediğini düşündüklerini kaydeden Kanbay, “Burada Kendimi çok şanslı hissettim. Çok ciddi bir insan kaynağımız var.  Personelimiz çok verimli, yetenekli, birçok öğretmenimiz var. Biz öncelikle onların moral ve motivasyonunu yükseltmek, sahada etkin ve verimli bir şekilde kullanmak istiyoruz. Tüm projelerimizi onlar üzerinden gerçekleştirmek istiyoruz.  Bunun için de onların bize olan güvenini ve inancını artırmak istiyoruz. Onlar bize inanır ve güvenirse bizim de başarılı olacağımızdan şüphemiz yok. O yüzden önce kendi il milli eğitimden başladık. Personelimizle bir araya geldik. Tanıştık ve onlar bize sonsuz destek verdi. Çok güzel bir iletişimimiz var şu anda. Aynı şekilde öğretmenlerimizle müdürlerimizle de aynı şekilde devam edecek. Ben güzel günlerin Malatya’yı beklediğini düşünüyorum.”

“Öğrencilerimize şunu söylüyorum. Okullarımız sokaklardan daha güvenli.”

Kanbay, “Okuldaki öğrencilerimizin heyecanlı olduklarına inanıyoruz. Çünkü bizim artık 8 ve 12 sınıflarla ilgili biz yazdan beri sahadaydık.  DYK kurslarını verdik. Şu anda da anasınıfı ve birinci sınıf öğrencilerimiz okullarımıza geldi. Bu süreç Malatya'da sağlıklı bir şekilde yürüyor. Burada bizim öğretmenlerimizin ve idarecilerimizin desteği var, özverisi var bunu yok sayamayız. İlçe teşkilatlarımızın da ciddi bir şekilde desteği var. Bende öğrencilerimize şunu söylüyorum. Okullarımız Sokaklardan daha güvenli.” diye dikkat çekti.

Bazı velilerin çocuklarını okula göndermediği ile ilgili soruya Kanbay, “Bununla ilgili çeşitli algılar oluşturuldu. Ama ben tüm velilerimize şu mesajı vermek istiyorum. Okullara gelen velilerimiz ile iletişime geçsinler. Çok da denildiği gibi zor bir süreç olmadığını çocukların uyum süreci ile ilgili sıkıntı yaşamadığını, okullarda bugüne kadar bu konuyla ilgili bize gelen bir bilgi yoktur. Herhangi bir hastalık ya da olumsuz bir şey yaşanmadı. Şu anda herhangi bir olumsuz vaka yok iyi gidiyoruz. Önümüzdeki hafta böyle gidersek bence velilerimizin kaygıları düşecek diye tahmin ediyorum.” Diye belirtti.

“Dokunulmayı bekleyen çocuklara dokunmak istiyoruz”

Sizin özel yeni bir proje olacak mı sorusuna Kanbay, şöyle cevap verdi: Projemiz okullardaki akademik başarıyı artırmaktır. Malatya'nın çocuklarının her yerde olmasını arzu ediyoruz. Bu yüzden de dokunulmayı bekleyen çocuklara dokunmak istiyoruz. Malatya’yı hak ettiği yere taşımak istiyorum.” (İLKHA)







Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir