• DOLAR 32.51
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2432.642
  • ...
ABD: "Bir Arap ülkesi daha, İsrail’le iki gün içinde barış anlaşması imzalayacak"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD'nin Birleşmiş Milletler (BM) Büyükelçisi Kelly Craft, önümüzdeki iki gün içinde BAE ve Bahreyn'den sonra başka bir Arap ülkesinin de Siyonistler ile normalleşme sürecine katılmasının beklendiğini açıkladı.

Kraft, İngilizce yayın yapan Al Arabiya kanalına yaptığı açıklamada, "Başka bir Arap ülkesinin bir veya iki gün içinde İsraille bir anlaşma imzalayacağını ve diğer ülkelerin de buna uyacağını" söyledi.

Kraft, Amerikalıların Suudi Arabistan'ın Siyonistler ile normalleşme anlaşması imzalayacağını umduğunu belirterek şunları söyledi:
"Sırada (normalleşme yolunda) Suudi Arabistan'ın olacağı gerçeğini memnuniyetle karşılayacağız; ancak önemli olan anlaşmalara odaklanmamız ve İran rejiminin Bahreyn, Emirlikler (BAE) veya İsrail'in iyi niyetlerini kullanmasına izin vermememizdir."

Siyonist medyası ise Umman, Fas ve Sudan'ı  ABD destekli normalleşme anlaşmalarına katılmaya aday ülkeler olarak gösteriyor.

 "Walla" internet sitesi, son günlerde Abu Dabi'de ABD ile Sudan arasında Siyonistler ile normalleşme anlaşması yapma olasılığına ilişkin yapılan görüşmelerin bir yakınlaşma sağlanmadan sona erdiğini belirtti.

İnternet sitesinde, iki taraf arasındaki ana anlaşmazlığın, Washington'un normalleşme süreci kapsamında Sudan'a sağlayacağı ekonomik yardım paketinin kapsamı etrafında döndüğü belirtildi.

Siyonist Kanalı 13 de Sudanlı olduklarını söyleyen kaynaklara, Sudan ile ABD heyeti arasında Abu Dabi'de yapılan görüşmelerin sonuçlarının "çok olumlu" olduğunu ve "yakın gelecekte" Siyonistler ile ilişkilerin normalleştiğini duyurmak için büyük bir fırsat olduğunu söyledi.

Kaynaklara göre, gelecekteki anlaşma, ABD'nin Sudan'ın ağırlıklı olarak yoğun ekonomik yardımı içeren taleplerine uymasına ve terörizmi destekleyen devletler listesinden çıkarılmasına bağlı.

Dün Sudan Egemenlik Konseyi başkanı Abdulfettah el-Burhan yaptığı açıklamada, BAE'de Amerikalı yetkililerle yaptığı görüşmelerde Siyonistlerlle Arap barışını da içeren birçok konuyu ele aldığını ve bu görüşmelerin sonuçlarının geçiş hükümetinin kurumlarına sunulacağını söyledi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir