• DOLAR 32.378
  • EURO 35.001
  • ALTIN 2325.92
  • ...
HAMAS: Normalleşme anlaşmasını imzalamak, düşmanların safında yer almaktır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Veliaht Prens Al-Halife'nin, siyonist Netanyahu ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde, iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da geliştirilmesi yönünde işbirliği alanlarının ele alındığı belirtildi.

Normalleşme anlaşmasının imzalanmasının ardından siyonist işgal rejimi sözde başbakanı Netanyahu ile yaptığı ilk görüşmede Veliaht Prens Al Halife, Filistin halkının maruz kaldığı baskı ve şiddet politikalarını görmezden gelirken, uluslararası barış ve güvenliğin güçlendirilmesi ile refah, istikrar ve barışı desteklemeye yönelik çabaların sürdürülmesinin önemini vurguladı.

Diğer taraftan Netanyahu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Bahreyn Veliaht Prensi Al Halife ile dostça ve harika bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini belirtti.

HAMAS sözcüsü Sami Ebu Zuhri, konu hakkında yaptığı açıklamada, "BAE ve Bahreyn'in, işgal rejimi ile imzaladığı normalleşme anlaşması, düşmanların safında yer almak ve Filistin halkına karşı yürütülen işgal girişimine destek vermek anlamına geliyor." demişti.

Bahreyn, 15 Eylül'de Beyaz Saray'da düzenlenen törende işgal rejimi ile ilişkileri normalleştirme anlaşması imzalamıştı.

1979’da Mısır’ın, 1994’te Ürdün’ün ve 13 Ağustos'ta Birleşik Arap Emirlikleri'nin ardından Bahreyn siyonist işgal rejimi ile normalleşme anlaşmasına varan dördüncü Arap ülkesi olmuştu. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir