• DOLAR 32.584
  • EURO 34.886
  • ALTIN 2435.971
  • ...
Sağlık çalışanlarına şiddet kabul edilemez! UTANÇ VERİCİ GÖRÜNTÜ!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DOĞRUHABER / Zeki Aras

Ankara'da Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hasta yakınlarının sağlık çalışanlarına saldırması, sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti bir kez daha gündeme getirdi.

SAĞLIK ÇALIŞANLARI CANLARINI KORUMAK İÇİN BARİKAT KURDU!

Ankara'da yaşanan silahlı çatışmanın ardından Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirilen yaralılardan biri, yapılan müdahaleye rağmen hayatını kaybetti. Görgü tanıklarının ifadesine göre, ölen kişinin yakınları "sağlık ekiplerinin ihmali" olduğunu iddia ederek sağlık personeline saldırdı. Hastanenin bir bölümüne sığınan sağlıkçılar sedyelerle kapının önüne barikat yaparak saldırganların girmesini engellemeye çalıştı. Ardından ihbar üzerine hastaneye gelen polis ekiplerinin müdahalesiyle öfkeli kalabalık dağıtıldı. 

Sağlık personelinin, kapıyı açmaya çalışan saldırganlara güçlükle karşı koyduğu görüntülerin sosyal medyada yayılması üzerine sağlık çalışanlarına yönelik şiddet tepkiyle karşılandı.

“İNSANA SAYGI, İNSANCA DAVRANIŞLAR İÇİNDE EN İNSANCA OLANIDIR”

Sağlık çalışanlarına uygulanan şiddettin insanlık dışı olduğunu belirten Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Şiddet olayları, nadir rastlanan olay değil, artık, her an muhtemel olaylar haline gelmeye başlamıştır. Sağlık çalışanına yönelik şiddet, en başta, uygarlığın temel ilkesi olan insana saygı ilkesine aykırıdır. İnsana saygı, insanca davranışlar içinde en insanca olanıdır. Şiddet olaylarının, sağlık hizmetlerinin kalitesini kaçınılmaz biçimde düşüreceğini ise kabul etmek zorundayız. Bu yaralayıcı, tedirginlik uyandıran şiddet gerçeğini, toplum-devlet birlikteliğinde rehabilite etmek görevimizdir.”

 “ÇALIŞMA ARKADAŞLARIMIZA DESTEK VERMEYİ HEP ÖNCELİK KABUL EDECEĞİZ”

Sağlık Bakanlığı’nın sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin önlenmesi için kararlılıkla mücadele edeceğini vurgulayan Bakan Koca, “Çalışma arkadaşlarımıza destek vermeyi hep öncelik kabul edeceğiz. Tıpkı tıbbın hastaya karşı davranışımız için geliştirdiği meslek ahlakı gibi, sağlık çalışanına karşı davranış için de bir kültür oluşturulmasına ise toplumun duyarlı kesimleri, birlikte ön ayak olmak zorundayız. Hem yasayı hem ahlakı güçlü tutmalıyız” dedi.

“KÖTÜ GÜN DOSTLARIMIZ SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZDIR”

Vatandaşları sağlık çalışanlarına saygıya davet eden Bakan Koca açıklamasını şöyle tamamladı: “Toplumumuzdan isteğim şudur: Dünyanın en fedakâr sağlık çalışanları olduklarını bu salgın döneminde bir kez daha ispatlayan evlatlarınıza, dünyanın örnek alacağı sevgi ve saygıyı gösterelim. Sağlık çalışanlarımıza saygıyı bir insanlık kalitesi olarak görelim. İyi gün dostu her zaman bulunur. Kötü gün dostlarımız sağlık çalışanlarımızdır.”

ADLİ TAHKİKAT BAŞLATILDI

Ankara Valiliği yaşanan saldırı ile ilgili yaptığı açıklamada, sağlık personeline saldıran kişiler hakkında "adli tahkikat" başlatıldığını duyurdu. Açıklamada, "Silahlı bir kavga sonucu Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alınan yaralıları görmek isteyen hasta yakınları ile hastane çalışanları arasında çıkan tartışma fiziki saldırıya dönüşmeden görevlilerimizle önlenmiş olup sorumlular hakkında derhal adli tahkikat başlatılmıştır" denildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir