• DOLAR 32.541
  • EURO 34.893
  • ALTIN 2489.755
  • ...
Suriyeli kuzenlerden 11 gündür haber alınamıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Suriye’deki savaştan dolayı 6 yıl önce Türkiye’ye gelerek Gaziantep’e yerleşen Mustafa ve Abdulkadir Hüseyin kardeşler, Şahinbey ilçesinde kiraladıkları evlerde hayatlarını sürdürmeye başladı.

Şahinbey ilçesinin Akdere Mahallesi'nde yaşayan ve evleri birbirlerine yakın olan Hüseyin kardeşlerin kızları Hatice Hüseyin (18) ve Esra Hüseyin (15), 11 gün önce alışveriş yapmak için çarşıya çıkacaklarını söyleyerek evden ayrıldı.

Hüseyin kardeşler, gece geç saatlere kadar kızlarının eve gelmemesi ve telefonlarına ulaşılmaması üzerine Şahinbey İlçe Emniyet Müdürlüğüne giderek kızları için kayıp başvurusunda bulundular. Kızlarının hayatından endişe eden aileler, çocuklarından gelecek güzel haberi bekliyor.

Yaklaşık 12 gündür her yerde kuzenleri arayan İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, hiçbir ize rastlayamadı. Hüseyin kardeşler, kızlarının bulunması için tüm yetkililerden yardım istiyor.

Hatice Hüseyin'in babası Abdulkadir Hüseyin ve Esra Hüseyin’in babası Mustafa Hüseyin gözyaşları içinde İLKHA muhabirine yaptıkları açıklamada, kızlarının 11 gündür kayıp olduğunu ve durumlarını çok merak ettiklerini söyledi.

Kızının 14 önce evlendiğini söyleyen Hatice Hüseyin'in babası Abdulkadir Hüseyin, kızı ve yeğeninden gelecek güzel bir haberi beklediklerini belirtti.

Suriye'nin Azez kentinden 6 yıl önce gelip Gaziantep'e yerleştiklerini belirten Abdulkadir Hüseyin, kızı Hatice ile yeğeninin bir an önce bulunmasını istedi.

Kızı Hatice'nin 14 gün önce yeğeniyle evlendiğini belirten Hüseyin, kızı ve yeğenin bulunması için tüm yetkililerden yardım istediğini ifade etti.

“Kızımın ve yeğenimin bir an önce bulunmasını istiyorum”

Kızı Hatice’nin, 11 Eylül günü akşam saatlerinde kuzeni Esra ile evden çıktığını belirten Hüseyin, “Kızım ve yeğenim ev dönmeyince biz aradık, sorduk ama bir neticeye ulaşamadık. Polise başvurduk ve hâlen arıyoruz. En son gittikleri gün kamera kayıtları var. Çarşıda geçtikleri sırada bir otelin kameralarında gözüküyorlar. Başka bir şey bulamadık. Yetkililerden yardım istiyorum. Kızımın ve yeğenimin bir an önce bulunmasını istiyorum.” dedi.

“11 gündür kızım ve yeğenim kayıp”

Kızının 11 gündür kayıp olduğunu belirten Esra Hüseyin'in babası Mustafa Hüseyin ise “Kızım 11 Eylül günü amcasının kızıyla ‘çarşıya gideceğiz’ diyerek çıkıp gitti. O günden beri kayıplar. Bir daha ikisinden de haber alamadık. Nereye gittikleri ile alakalı hiçbir bilgimiz yoktur. Akrabalarımıza sorduk ve hiçbir haber alamadık. Emniyete ve yetkililere başvurduk ama hiçbir netice alamadık. 11 gündür kızım ve yeğenim kayıp. Yetkililerden bize yardım etmelerini istiyoruz. Kızımın bulunmasını istiyorum.” diye konuştu. (İLKHA)













Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir