• DOLAR 32.515
  • EURO 34.953
  • ALTIN 2431.408
  • ...
Gaziantep eğitimine hayırsever desteği devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bu kapsamda merkez Şehitkamil ve Şahinbey ilçesine hayırsever Ziylan ve Aslansoy aileleri tarafından yaptırılacak meslek lisesi ile anaokulu için Gaziantep Valiliği öncülüğünde protokol imzalandı.

Gaziantep Valiliği, Şahinbey İlçe Kaymakamlığı, Büyükşehir ve Şahinbey Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile hayırsever Ziylan ve Aslansoy aileleri arasında imzalanan protokol kapsamında eğitime büyük destek verildi.

Gaziantep Valiliğinde gerçekleştirilen imza töreninde konuşan Vali Davut Gül, kentte çeşitli alanlarda yaptığı hayır işleri ile şehrine önemli eserler kazandıran hayırsever Ahmet Ziylan tarafından meslek lisesi yaptırılacağını söyledi.

Meslek lisesinin Şahinbey ilçesine yaptırılacağını belirten Gül, dört ayrı işi aynı anda yaparak şehrine güzel eserler kazandıran hayırsever Ahmet Ziylan’a teşekkür etti.

Gül, “İki yıllık görev süremde Ahmet amcanın yaptığı işlere şahit olduk. Daha önce bir İmam Hatip Lisesinin isim hakkını satın almıştı. Şimdi meslek lisesi yaptırıyor. Daha öncesinde külliye ile ilgili bitmiş bir işi ve devam eden Kur’an kursu var. Aynı anda dört hayır işini yapıyor. Allah kendisinden razı olsun.” dedi.

Vali Gül, meslek liseleri ile de ilgili de bir değerlendirmede bulunarak, “Meslek lisesi ile ilgili GAGEV olarak bir karar aldık. Meslek lisesini tercih eden bin öğrenci hayırseverlerimizin desteği ile burs veriyoruz. Öğrencilerimizin meslek lisesini tercih etmeleri noktasında teşvik etmek istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

“100. Yılda 100 Hayırsever” kampanyasını Gaziantep’in hayırseverlerine güvenerek başlattıklarını ve Gaziantep’in hayırseverlerinin bunun altını doldurduklarını hatırlatan Gül, tüm hayırseverlere teşekkür etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de “Şehrimiz sanayi şehri. Mesleki eğitim çok önemli. Çocuklarımızı iyi bir şeklide yetiştirmemiz gerekiyor. Bunun içinde derslik gerekiyor, altyapıyı oluşturmak gerekiyor. Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak yerlerin bulunmasında, malzeme temininde, lojistik anlamda, ihtiyaçların giderilmesi noktasında gayret gösteriyoruz. Sayın valimizin başlattığı ‘100. Yılda 100 Hayırsever’ kampanyasını başardığımızda tüm Türkiye’ye büyük bir model olacak.” şeklinde konuştu.

Şahinbey Kaymakamı Tahir Şahin, Gaziantep’e diğer eserlerinin yanı sıra meslek lisesi kazandırdıkları için hayırsevere teşekkür etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe, tüm eğitim camiası adına hayırsever Ahmet Ziylan’a teşekkür etti.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ise “Ahmet amcaya teşekkür ediyoruz. Şehrimize çok güzel eserler kazandırmış, okullar, camiler, Kur’an kursu yapmış. Şimdi yeni bir okulun protokolünü imzalıyoruz. Kendisi her zaman örnek aldığımız bir büyüğümüz ve hayırseverimiz.” diye konuştu.

Hayırsever Ahmet Ziylan da “Elimden geldiğince memleketime hizmet etmeye çalışıyorum. Memleketimizde meslek liselerine gidenlerin azaldığını görüyorum. Meslek liseleri önemli, çoğalması lazım. Meslek liselerimiz kıymetlidir. Onun için şehrimize bir meslek lisesi kazandırmak istedim.” dedi.

Hayırsever Mehmet Aslansoy tarafından okul öncesi eğitime önemli bir katkı sunacak olan 8 derslikli Anaokulu yapımı içinde ayrı bir protokol imzalandı.

Valilikte gerçekleştirilen protokol imza töreninde konuşan Vali Gül, Gaziantep’in okul anlamında çok büyük ihtiyacı olduğunu belirtti.

Gül, “Bu ihtiyacı da hem kamunun hem de hayırseverlerin imkânları ile gidermeye çalışıyoruz. Bu sene Antep savunmasının 100’ncü yılı. Biz de bu kapsamda ‘100. Yılda 100 Hayırsever’ kampanyasını başlattık. Bu kampanyayı Gazianteplilerin geçmişte yaptıkları hayır, hasanet duygularından, onların yaptıkları eserlerden cesaret alarak başlattık. Bu şehir bunu yapıyor.” ifadelerini kullandı.

İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe ise “100. Yılda 100 Hayırsever” kampanyasına 8 derslikli anaokulu ile destek veren Aslansoy ailesine teşekkür etti.

Hayırsever Mehmet Aslansoy ise, “Memleketimiz için yaptığımız her şey aslında bizlerin görevi. Sizlerin rehberliği sayesinde bizler de bu görevi yerine getirmeye çalışıyoruz. Okulda eğitim görecek çocuklarımıza ve tüm eğitim camiasına hayırlı olsun.” dedi.

Konuşmaların ardından Şahinbey ilçesine yaptırılacak meslek lisesi ve Şehitkamil ilçesine yaptırılacak anaokulu için imzalar atıldı.  (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir