• DOLAR 32.604
  • EURO 34.802
  • ALTIN 2410.965
  • ...
Ankara halkı, yüz yüze eğitim ile online eğitimi değerlendirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

 

Türkiye genelinin neredeyse yüzde 50'sinin maddi imkansızlıklardan dolayı online eğitimi takip edemediğini dile getiren Ankara halkı, kimi ailelerde bırakın internet ve bilgisayarı, akıllı telefonun bile olmadığını dile getirdiler. 

"Online eğitim için çoğu insanın imkanları yetersiz"

Çocuğunun birinci sınıfa başlayacağını belirten velilerden Hakan Karasu, "Çalıştığım için çocukla ilgilenemiyoruz. Covid-19 ortamında haftada bir gün okula gidecek. Hayırlısıyla eğitime başlandı. İlkokul öğrencileri haftada bir gün de olsa okula gidecek. Ama ilkokullar için online eğitimi yok. Online eğitim için çoğu insanın imkanları yetersiz. Şu anda buna destek olunması lazım. Televizyon, internet ve bilgisayarı olmayan aileler var ve online eğitim alamıyorlar." dedi.

"Çalışan aileler evde çocuklarının eğitimiyle ilgilenemiyorlar"

Millî Eğitim Bakanlığının iyi çalıştığını ancak yetersiz olduğunu aktaran Rıza Pehlivan, "Milli Eğitim'de şu anda bir alt yapı hazırlığı yok. Çalışan aileler evde çocuklarının eğitimiyle ilgilenemiyorlar. Pandemiden dolayı zor durumda olan aileler var. İnşallah okullar açılır ama zor görünüyor." ifadelerini kullandı.

Eğitimi EBA üzerinden aldığını dile getiren lise öğrencisi Umut Kadir Kızılay, online eğitimden faydalandığını belirtti. 

"Online eğitimin eğitici olduğuna inanmıyorum"

Çocukların bilgisayar ve internetleri olduğunu ancak olmayan birçok aileyi bildiğini söyleyen velilerden Çetin Bayram, "Bırakın bilgisayar ve interneti bazı ailelerin telefonları bile yok. O ailelerin çocukları nasıl online eğitim alacak ki? EBA sistemi üzerinden bazı öğretmenlerin uygunsuz bir şekilde ders verdiklerini duyuyoruz. Online eğitimin eğitici olduğuna inanmıyorum." şeklinde konuştu.

"İmkansızlıktan dolayı internet ve bilgisayar alamıyorum"

Okul okuyan öğrencilerinin olduğunu ancak pandemiden dolayı okullar kapandıktan sonra hiçbir şekilde eğitim alamadıklarını dile getiren velilerden Mustafa Boğa, şunları aktardı:

Online eğitim için hiçbir imkânım yok ve çocukların eğitimlerini takip etme imkânımız yok. Bilgisayarım da internetim de yok. Benim bir çocuğum 8'inci sınıfa, bir tanesi de 6'ncı sınıfa gidiyor. İkisi de evde… dersler sıfır. Takip etme imkanları hiç yok. İmkansızlıktan dolayı internet ve bilgisayar alamıyorum. Kirada oturuyorum, kazancım ancak kiraya yetiyor.

"Eğitim almak için bilgisayarım ve internetim yok"

Okullar kapandığından beri hiçbir şekilde eğitim göremediğini dile getiren 8'inci sınıf öğrencisi Muhammed Emre Boğa, "Bence okullar açılsın. Online eğitimi ben anlayamıyorum ve imkanlarımız da yok. Eğitim almak için bilgisayarım ve internetim yok, bu yüzden dersleri takip edemiyorum." dedi.

"Çocukların okula gitmesi gerekir"

Uzaktan eğitimin örgün eğitim gibi faydalı olmadığını dile getiren Kemal Köse, "Online eğitim örgün eğitim gibi yüzde 100 sağlıklı olmuyor. Ama Coronavirus olduğu için yapılacak bir şey de yok. İnşallah hastalık bir an önce biter ve hayat normale döner. Çocukların okula gitmesi gerekir. Birçok ailenin online eğitim için maddi güçleri yok. Maddi imkanlar olmadığı için de online eğitime erişim yapamıyorlar. Covid-19 salgını nedeniyle herkesin durumu kötü." ifadelerini kullandı.

"Salgın dolayısıyla eğitimlerinden uzak kalan bütün çocuklara üzülüyorum"

Geçen sene okula yeni başlayan bir torununun olduğunu dile getiren Firuze Fert, "Torunum ikinci sınıfa geçti ancak daha okumaya bile geçemedi. Salgın dolayısıyla eğitimlerinden uzak kalan bütün çocuklara üzülüyorum. Annesi babası ilgileniyor ama okul gibi olmuyor, eğitimde zayıf kaldı. Yapılacak bir şey de yok." diye belirtti.

Okul okuyan torunlarının olduğunu aktaran Mehmet Ali Duman, pandemiden dolayı okula gidemediklerini, eğitim durumlarının da nasıl olduğunu bilemediğini söyledi.

"Köyde internet yok eğitimler ne olacak"

Torunlarının salgın öncesi köyden okula gittiklerini belirten Remzi Elbey, "Pandemiden dolayı okutamadık. Şimdi köyde kalıyorlar. İlkokul okuyan bir torunum var. 4 gün boş, bir gün okula gidecek. İki tane kız torunum da köyde kalıyor. Köyde internet de yok… eğitimleri ne olacak? Televizyondan takip ettiğini söylüyorlar ama biz anlamadığımız için ne kadar doğru olduğunu bilemiyoruz. Salgın dolayısıyla çocukları okutamıyoruz, nasıl olacağını bilemiyoruz. Millî Eğitim Bakanlığı anlatıyor ama netice alamıyoruz. Tedbirler kapsamında okullar açılsın istiyoruz." dedi. 

"Çocuklarımıza simit parası bile veremeyecek durumdayız"

Okul okuyan 4 çocuğunun olduğunu ancak evlerinde internet ve bilgisayar olmadığını dile getiren velilerden Hasan Koç, "Okul okuyan 3 çocuğum var. Biri de bu sene okula yeni başladı ve henüz bir gün okula gitti. Zamanlarımız çok boş geçiyor. Çocuklarımıza simit parası bile veremeyecek durumdayız. Okul bitmiş gibi bir durum var. Çocuklar ders çalışamıyor. Eğitimleri o şekilde kaldı." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir