• DOLAR 32.512
  • EURO 34.924
  • ALTIN 2422.666
  • ...
Rusya`nın en çok Müslüman kuruluşu Tataristan`da
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
TATARİSTAN - Rusya Adalet Bakanlığı tarafından açıklanan rapora göre, Rusya Federasyonu içerisinde en çok dini kuruluşların bulunduğu bölge Tataristan. Öyle ki Tataristan`daki Müslüman dini kuruluşların sayısı, yerleşim yeri sayısından kat kat fazla. Örneğin, Tataristan Arsk ilçesinde 17 yerleşim için 88 Müslüman dini kuruluşu mevcut. Kukmorsky ilçesinde ise 30 yerleşim için 65 İslami kuruluş yer alıyor.
 
Tataristan`da resmi olarak 1594 dini kuruluş kayıtlı. Komşusu Başkurdistan`da ise 1090 dini kuruluş kayıtlı. Tataristan`da yaklaşık 20 farklı dine ait mezhep mevcut. Rus Adalet Bakanlığı tarafından açıklanan rapora göre, Tataristan Cumhuriyeti`nde yaşayan halklar arasında dinler arası ilişkiler hoşgörü politikasının kanıtıdır.
 
Rusya Adalet Bakanlığın basın servisi tarafından verilen bilgilere göre, dini kuruluşların sayısındaki artışın nedeni Müslümanların ve Ortodoks Hıristiyanların birliklerini oluşturmasından kaynaklanmaktadır. Tataristan`da 300 üzerinde Ortodoks kuruluş bulunmaktadır. olga, Federal Bölgesi`nde Tataristan dini kuruluşların en çok olan bölgesi olarak Rusya`da kayıtlı. Dini kuruluşlar olarak en çok Müslüman sivil toplum kuruluşlarının açtıkları Kur`an Kursları ve Müslüman eğitim ve kültür dernekleri yer almaktadır.
(Riyad Makaev - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir