• DOLAR 32.317
  • EURO 35.173
  • ALTIN 2281.604
  • ...
HAMAS: Filistin halkı, vatanında barıştan yoksun bırakıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistin İslami Direniş Hareketi’nin (HAMAS) önemli isimlerinden olan Naim, her yıl 21 Eylül tarihinde kutlanan uluslararası bir bayram olan Dünya Barış Günü münasebetiyle Filistinlilerin maruz kaldığı zulme ve tüm meşru haklarının elinden alındığına dikkat çekti.

Mazlum Filistin halkının 70 yılı aşkın bir süredir barış yüzü görmediğine dikkat çeken Naim yaptığı açıklamada, Siyonist İsrail rejiminin, Filistinlilere yönelik terörizm ve ırkçılıkla alakalı her türlü hukuksuzluğu uyguladığına vurgu yaptı.

Naim açıklamasında, “Ne yazık ki, BM tarafından temsil edilen uluslararası toplum, siyonist işgal rejimi tarafından yapılan haksızlık, saldırganlık ve işgal girişimi karşısında Filistin halkımızı korumada ve aynı şekilde özgürlük ve bağımsızlık hayallerini gerçekleştirmede başarısız oldu. Bu durum, işgal altındaki ulusal Filistin topraklarında barışın olmamasının temel unsurudur.” dedi.

HAMAS'lı lider Naim, Filistinlilerin evlerinin yıkılması, keyfi tutuklamalar, siyonist Yahudi yerleşimcilerin sivil vatandaşlara ve ilk kıblemiz Mescidi Aksa’ya yönelik düzenli saldırıları ve hareket kısıtlamalarının işgal edilen bölgelerde günlük uygulamalar haline geldiğini belirtti. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir