• DOLAR 32.383
  • EURO 35.112
  • ALTIN 2326.35
  • ...
Filistinli Liderler Kahire`de FKÖ ve Uzlaşıyı Görüşüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistinli liderler, FKÖ’nün yeniden yapılandırılması ve daha önce varılan uzlaşı anlaşmasının hayata geçirilmesi için Kahire’de görüşmeleri sürdürüyor. Filistinli liderlerin başta geçici hükümetin kurulması ve seçimler olmak üzere Filistin uzlaşısını görüşmek üzere Mahmut Abbas ile bir araya geldiği belirtildi.

Kahire’de yapılan görüşmelere Hamas ve Fetih’in yanında İslamî Cihad ve diğer hareketlerin genel sekreter ve başkanları da katılıyor.

Görüşmelere katılmak üzere dün Halid Meşal başkanlığında Hamas’tan da bir heyet Kahire’ye gitmişti. Kahire’ye ulaşan Meşal ve beraberindeki heyetin Mahmut Abbas ile görüşmeden önce Mısır İstihbarat Başkanı ve bu birimin Filistin sorumlusuyla bir görüşme yaptığı belirtildi.

Geçen Ocak ayında bir araya gelen Fetih ve Hamas hareketi Filistin uzlaşısının harekete geçirilmesi ve anlaşma maddelerinin pratiğe yansıtılması konusunda görüş birliği sağlamıştı. Ancak siyasi tutuklamalar başta olmak üzere Abbas yönetiminin bazı tutumları uzlaşı maddelerinin uygulanmasını engellemişti.

Filistinhaber

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir