• DOLAR 32.318
  • EURO 35.143
  • ALTIN 2291.521
  • ...
Hem anlaşmadan çekildiler hem de yaptırım uyguladılar?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD Dışişleri ve Maliye Bakanlıkları, İran Atom Enerjisi Dairesi'yle bağlantılı 6 kişi ve 3 kuruluşu yaptırım listesine aldı.

ABD Dışişleri Mike Pompeo, İran Savunma ve Silahlı Kuvvetler Lojistik Bakanlığı'yla birlikte, İran Savunma Sanayileri Örgütü ve Direktörü Mehrdad Akhlaghi-Ketabchi ve İran'a yönelik silah ambargosunu deldiği gerekçesiyle Venezuela lideri Nicolas Maduro'ya yeni yaptırımlar getirdiklerini açıkladı.

ABD Ticaret Bakanlığı'nın yaptırım listesine de İran Atom Enerjisi Dairesi'yle bağlantılı 5 kişi eklendi. Bu kişiler üzerinde ihracat kontrol kısıtlamaları uygulanacak.

Ayrıca Maliye Bakanlığı, sıvı yakıt teknolojisi kullanan balistik füze örgütü Şahid Hemmat Sanayi Grubu'yla bağlantılı üç kişi ve 4 şirkete yaptırım getirdi.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Mark O'Brien da, İran'ın nükleer silah programıyla bağlantılı 27 kuruluş ve bireye yeni yaptırımlar ve ihracat kontrol tedbirleri getirdiklerini açıkladı.

Washington, Avrupa ülkeleri dâhil müttefiklerinin itirazlarına rağmen tek başına İran'a karşı BM'deki tüm uluslararası yaptırımların yeniden devreye girdiğini ilan etmişti. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir