• DOLAR 32.509
  • EURO 34.823
  • ALTIN 2491.241
  • ...
Van’da 47 bin 300 öğrenci ders başı yaptı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Dünyada ve ülkemizde hızla yayılan Coronavirus salgını nedeniyle mart ayından beri kapalı olan okullar, alınan yeni tedbirler kapsamında yeni eğitim öğretim sezonunda kapılarını açtı.

Van’ın Edremit ilçesine bağlı Bakımlı İlkokulu ve Ortaokulunda düzenlenen yeni eğitim öğretim yılı açılış programına, Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yüksel Yiğit, İl Emniyet Müdürü Ali Karabağ, Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, bazı kurum amirleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Açılış programından sonra öğrenci ve öğretmenlerle kısa bir görüşme gerçekleştiren Vali Bilmez ve beraberindekiler, öğrencilere kapalı kavanoz içerisinde “Karadut Şurubu” ikram ettiler.

 

Görüşmeden sonra basın mensuplarına açıklamada bulunan Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, şöyle konuştu:

“Tüm Türkiye’de olduğu gibi Van’da da bugün 2020-2021 eğitim ve öğretim yılına başladık. Bugün ana sınıfları ve 1’inci sınıflar eğitim-öğretime başladı. Van genelinde bugün 20 bin 600 kişi anasınıflarında eğitime başladı. 26 bin 700 kişi de 1’nci sınıfta eğitim-öğretime başladı. Bugün 5 ders üzerinden yarım saatlik dersler şeklinde eğitim yapılacak. Bu hafta bir gün eğitim yapılacak. Önümüzdeki hafta 2 gün eğitim yapılacak. Ondan sonraki duruma bakılarak peyderpey diğer öğrencilerimiz de İnşallah eğitim öğretime başlayacaklar. 18 bin öğretmenimiz okullarını hazır hale getirdiler. Bu okulumuzda gördüğünüz hazırlıkların tümü diğer okullarda da hem hijyen açısından, sosyal mesafe açısından gerekli işaretlemeler yapıldı. Ben bu öğretmenlerinizi ve yöneticilerin hepsini tebrik ediyorum, teşekkür ediyorum kendilerine. Eğitim öğretim yılının ilimiz ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum ve okullarda görev yapan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.”  (İLKHA)













Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir