• DOLAR 32.388
  • EURO 35.075
  • ALTIN 2326.544
  • ...
Gelecek Partisi'nden  Ağrı Dağı'ndaki görüntülere tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Yapılan vücut teşhirinin, Ağrı'nın geleneklerini ayaklar altına almak olduğuna dikkat çeken Gelecek Partisi Merkez İlçe Başkanı Halil Kimsun, deniz olmayan bir bölgede böylesi bir girişimi şaşırtıcı ve şüpheli bulduklarını ifade etti.

Bu ve benzeri girişimlerin Ağrı'nın tanıtımı adı altında masum bir kılıfa büründürülmemesi gerektiğini ifade eden Kimsun, bu konuda Ağrı Valiliği öncülüğünde daha müspet çalışmaların yürütülmesi gerektiğini kaydetti.

"Ağrı'nın gelenek, göreneklerini hiçe saymışlardır"

Gelecek Partisi Ağrı Merkez İlçe Başkanı Halil Kimsun, "20 Ukraynalı kadın dağcının Ağrı Dağı'na sözde tırmanışları sırasında yaptıkları vücut teşhirleri ile Ağrı'nın gelenek, göreneklerini hiçe saymışlardır. Ağrı Dağı'na tırmanış adı altındaki davranışları ahlaksızlık içeriyor. Sözde Ağrı'yı tanıtıyorlar, yazıklar olsun böyle tanıtıma. Ağrı'nın tanıtımına karşı değiliz ama böylesi bir tanıtımı kabul etmemiz mümkün değil. Ağrı'nın tanıtımı için örf ve adetlerimizi ön planda tutmamız lazım. Bikini ve mayo ile poz veriyorlar, Ağrı'da deniz yok ki ne gerek var böyle bir girişime." dedi.

Kimsun, "Ağrı'nın tanıtımı için, Valilik, STK'lar Belediyenin, sayın milletvekilimizin gelip elini taşın altına koyması ve Ağrı'yı, Ağrı Dağı'nı nice yerlere, nice zirvelere götürmemiz gerekiyor, bu durumu kabul etmiyoruz." şeklinde konuştu. (İLKHA)









Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir