• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Veliler ve öğrenciler yüz yüze eğitime başlamanın heyecanını yaşadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Coronavirus (Covid-19) nedeniyle mart ayından itibaren kapalı olan ve uzaktan eğitimle devam eden eğitim-öğretim, kademeli başlatılan yüz yüze eğitime yeniden başladı.

 

2020-2021 eğitim -öğretim yılı okul öncesi ve birinci sınıf öğrenciler için çalınan ders ziliyle başladı. Aileleriyle birlikte okula gelen öğrenciler, kontrollü bir şekilde sınıflarına alındı.

Tedbir nedeniyle öğrenci velileri okul bahçesine alınmadı. Midyat İlçe Kaymakamı Tekin Dundar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay ve Eğitim-Bir-Sen Midyat Temsilcisi Hüseyin Yücel, yeni eğitim-öğretim sezonu nedeniyle 75. Yıl İMKB İlkokulu'nda ziyarette bulundu.

Midyat’ta 2 bin 300 İlkokul birinci sınıf ve bin 640 okulöncesi olmak üzere, yaklaşık 4 bin öğrenci yüz yüze eğitime başladı.

Coronavirus salgını gölgesinde başlayan eğitim öğretim yılına ilişkin açıklamada bulunan Midyat İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay, bir an önce tüm öğrencilerin yüz yüze eğitime başlaması temennisinde bulundu.

"Bu hafta eğitime bir gün üzerinden başlıyoruz"

Altay, "Öncelikle hayırlı olsun. Bugün okul öncesi eğitim grubuyla birinci sınıflarla yüz yüze eğitime başlıyoruz. En büyük temennim, en kısa sürede bütün sınıf kademelerinde normal eğitime, yüz yüze eğitime geçmeleridir. Mart ayından bu yana öğrencilerimize uzaktan eğitim ile hizmet verdik. Değişik programlar üzerinden özellikle EBA üzerinden faaliyetlerimizi gerçekleştirdik. Bugünden sonra yine birinci sınıflarda ve okul öncesi eğitimde haftada iki gün eğitim vereceğiz. Bu hafta bir gün üzerinden başlıyoruz. Daha sonraki süreçlerde inşallah çocuklarımızın geri kalanıyla da yüz yüze eğitime devam ederiz. Bunun yanında tabi EBA destek grubuyla EBA eğitime ulaşamayan öğrencilerimize hizmet veriyoruz. EBA üzerinden çocuklarımız kendi internet ağlarını kullanarak derslerini takip edebilecekler. Hayırlı uğurlu olsun inşallah." dedi.

"Çocuklarımızın en kısa sürede kontrollü eğitime uyum sağlayacağını ümit ediyorum"

Sözlerinin devamında Altay, "Evet, bugün yüz yüze eğitime başlayacak öğrencilerimiz ile ilgili aylardır yaptığımız bir hazırlıklarımız vardı. Bu hazırlıklar kapsamında neler yaptık? Okullarımız temizlendi, iyice yıkandı, dezenfekte edildi. Dezenfektanlar sınıf girişlerine konuldu. Çocuklarımıza maske dağıtımı yapıldı. Bunlarla ilgili uyarıcı levhalar konuldu. Çocukların sosyal mesafeyi ayarlayabilmeleri, her şeye temas etmemeleri, hijyen kurallarına dikkat etmeleri hususunda uyarıcı levhalar ve lavabolara uyarıcı stikerler konuldu. En kısa sürede çocuklarımızın buna uyum sağlayacağını ümit ediyorum." ifadelerini kullandı.

"Velilerimiz rahat olsunlar"

Son olarak Altay, tüm hazırlıkların tamamlandığını, velilerin gönül rahatlığıyla çocuklarının gönül rahatlığıyla gönderebileceklerini belirten Altay, şunları söyledi:

"Velilerimiz rahat olsunlar, çocukları zaten mahalle ve sokaklarda apartman bahçesinde beraber oynuyorlar. Çocuklarımız burada da beraber oynayacaklar. Kontrollü bir ortam içerisinde olacaklar. Biz gerekli takibi yapıyoruz. Bize güvensinler, velilerimiz okul bahçesine girmesinler. Bakanlığımızın talimatı da bu yönde. Çünkü ne kadar müdahale edilirse o kadar yoğunluk olur, temas olur. Bu da hijyen şartlarını olumsuz yönde etkiler. Temennimiz ve duamız velilerimizin bu konuda müsterih olmaları, öğrencilerimizin de sağlıklı sıhhatli bir şekilde eğitim öğretim programlarını okuldan alıp, evlere sağlıklı bir şekilde dönmeleridir. 1640 ana sınıf öğrencisi ve yaklaşık 2 bin 340 birinci sınıf öğrencimiz bu sene eğitim öğretime başlıyorlar. Bugün ilk zil ile beraber programlar doğrultusunda bir kısmı gelecek bütün öğrenciler aynı anda okula gelmeyecekler. Sınıflarımızın yarısı bugün gelecek, diğer yarısı yarın gelecek. İnşallah hayırlı olur. Bütün öğrencilerimize başarılar diliyorum." dedi.

"Daha önce hiç yaşanmamış bir tecrübe ile karşı karşıyayız"
Eğitim-Bir-Sen Midyat Temsilcisi Hüseyin Yücel de "Bugün 2020-2021 eğitim-öğretim yılının ilk ders zili okul öncesi ve birinci sınıf öğrencileri için buruk bir şekilde çaldı. Biz sınıfları az önce gezdik. Hakikaten o geçmiş yıllardaki o heyecan, okullardaki çocukların koşuşturmaları, cıvıltıları maalesef yoktu. Daha önce hiç yaşanmamış bir tecrübe ile karşı karşıyayız. Dünya olarak zor bir süreçten geçiyoruz. İnşallah bu süreci bir an önce dünya olarak, ülke olarak atlatırız. Allah bizi, çocuklarımızı ve öğrencilerimizi bu hastalıktan muhafaza etsin. Yeni eğitim öğretim yılının tekrardan milletimize, ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Pandemi sürecinde okulların hazırlanmasında okul idarecilerimiz, öğretmenlerimiz ve tüm eğitim çalışanlarımız çok yoğun bir şekilde çalıştı. Onlara teşekkür ediyorum. Okulların hazır hale gelmesi, sınıfların tek tek dezenfekte edilmesi, maske ve sosyal mesafe kurallarına uyularak öğrencilerimizin sınıflara oturtmaları gibi konularda emek sarf eden herkese teşekkür ederim." dedi

"Okulların açılması çok iyi oldu"
Öğrenci velilerinden Hüseyin Özdemir, "Bugün çocuğumuzu okula getirdik. Çocuklar çok sevindi. Geçen yıl çocuğum ana sınıfına gidiyordu. Bu yıl birinci sınıfa gidecek. Her zaman seviyordu okulu. İnşallah bu pandemi biter. Üniversite öğrencilerimiz de bir an önce okula gitmek istiyor. Çocuklar çok sevindi. Ben öyle gözlemledim. Okulların açılması çok iyi oldu. Bilim Kurulu kararıdır. Bu da bir başlangıçtır. Pandemi biterse inşallah günlerde devamı gelir." diye konuştu.

Öğrenci velisi Eybin Göktekin, "Kızımız gibi biz de heyecanlıyız. Allah'tan ümit ederiz ki bu pandemi bir an önce gider. Mutlu oluruz inşallah. Tüm öğrencilere başarılar diliyoruz." temennisinde bulundu. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir