• DOLAR 32.411
  • EURO 35.2
  • ALTIN 2327.737
  • ...
Yahudileştirme planına karşı Mescidi Aksa’yı müdafaa çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kudüs davası savunucusu el-Hedmi’nin çağrısı, Yahudi yerleşimcilerin Mescidi Aksa’ya düzenledikleri saldırıların artması ve siyonist işgal rejiminin mescide giden yolları, kapıları kapatması üzerine geldi.

Komite Başkanı el-Hedmi, işgal rejiminin sindirme politikası ve siyonist Yahudi yerleşimcilerin baskınları konusunda uyarıda bulunarak, Filistinlileri, Mescidi Aksa’daki varlıklarını yoğunlaştırmaya ve nöbet tutmaya davet etti.

El-Hedmi, ibadetlerini mukaddes Mescidi Aksa’da eda etmek isteyen Filistinlilerin işgal rejimi tarafından engellendiğini, mescit kapılarının kapatıldığını ve Kudüslülerin sürekli olarak uzaklaştırılma cezasına tabi tutulduğunu belirterek, Aksa’nın, Coronavirus salgınının ortaya çıktığı ilk günlerden bu yana işgalcilerin hedefinde olduğuna dikkati çekti.

Siyonist işgal rejiminin, Kudüs kenti sakinleri başta olmak üzere genel manada bütün Filistinlilerin hareket etme ve dini ibadet özgürlüğünü kısıtladığını belirten el-Hedmi, diğer taraftan Yahudi yerleşimcilerin Aksa’ya baskın düzenlemesinin önünü açtığına işaret etti.

İşgal rejiminin, siyonist Yahudi yerleşimcilerin Mescidi Aksa’ya yönelik düzenlediği baskınları kolaylaştırdığına dikkat çeken el-Hedmi, işgalcilerin, yeryüzündeki bütün Müslümanların sert tepkilerine neden olan Yahudi yerleşimcilerin ırkçı saldırılarından sorumlu olduğunun altını çizdi.

Fanatik Yahudilerin zaman zaman Mescidi Aksa'ya düzenlediği bu tür baskınlar bölgede gerginliğin tırmanmasına neden oluyor.

El-Hedmi, UNESCO başta olmak üzere tüm uluslararası kurum ve kuruluşlara, Filistin’deki kutsal alanları ve Mescidi Aksa’yı hedef alan ihlallerin engellenmesi yönünde çağrıda bulundu. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir