• DOLAR 32.371
  • EURO 34.967
  • ALTIN 2325.427
  • ...
Huzur İçin Allah`a İman Şart
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ALMAN ANAYASASI DİNE DOST

′′İnsanların bir dine sahip çıkması, dini temsil etmesi, toplum yararı için son derece önemli. İnsanların ruhî dengelerini sağlayabilmeleri için de Allah′a ve dine inanmanın önemli olduğunu düşünüyorum′′ diyen Almanya Federal İçişleri Bakanı Hans-Peter Friedrich, dinin gelecekte insanların huzur içerisinde yaşamaları için de önemli olduğunu ve Alman anayasasının dine dostane baktığını söyledi.
 
MÜSLÜMANLAR DAHA RAHAT
Ülkesinde on yıllar içinde hem Almanya, hem Müslümanlar açısından değişim yaşandığını belirterek, artık Müslümanların toplumda daha özgüvenli ve daha kendilerinden emin yer aldıklarını kaydeden Bakan, “açık cami günleri′′nde Müslümanların Alman komşularına, birlikte yaşadıkları insanlara camilerini, ibadet yerlerini ve dinlerini tanıtma fırsatı bulduklarını ifade etti.
 
Alman Bakan: Huzur için Allah’a iman şart
 
Almanya İçişleri Bakanı Dr. Hans-Peter Friedrich ve beraberindeki heyet Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’i ziyaret etti. Görüşmede, Alman Bakan Friedrich, “İnsanların ruhi dengelerini sağlayabilmeleri için de tekrar Allah’a ve dine inanmanın önemli olduğunu düşünüyorum” dedi. Diyanet İşleri Başkanlığının Almanya’da önemli bir rolü olduğunu söyleyen Friedrich ise “10 yıllar içinde Müslümanlar açısından büyük değişiklikler oldu. Müslümanlar Almanya’da daha özgüvenli şekilde açık cami günleriyle dinlerini tanıtma fırsatı yakalıyorlar” diye konuştu.
 
ALMAN ANAYASASI DİNE DOSTANE YAKLAŞIR
İnsanların huzur içerisinde yaşaması için dinin önemli bir rol üstlendiğini söyleyen Friedrich, Almanya’nın ve Alman anayasasının dine dostane şekilde yaklaştığını, Alman-İslam konferansı ile inanç konusunda önemli bir bağ kurularak İslâm Konferansı ile ilgili olarak da Almanya’da önemli ilerlemelerin kaydedildiğini ifade etti. Konuk Bakan ayrıca, “4 milyon Müslümanla birlikte hareket ederek Almanya’nın geleceğini birlikte inşa edeceğiz” dedi. 
 
Friedrich: DİNE SAHİP ÇIKMAK ÖNEMLİ
Friedrich, “Allahsızlık içinde olan bir dünyaya gidişatın” olduğunu söyleyerek, “İnsanların bir dine sahip çıkması, dini temsil etmesi, toplum yararı için son derece önemli. İnsanların ruhi dengelerini sağlayabilmeleri için de tekrar Allah’a ve dine inanmanın önemli olduğunu düşünüyorum” diye konuştu. Konuşmaların ardından Başkan Görmez, Bakan Friedrich’e kültürümüzde temizliğin sembolü olan el işlemeli bakır bir ibrik hediye etti. Konuk Bakan ise Başkan Görmez’e kalem hediye etti. Yaklaşık bir saat süren görüşme basına kapalı olarak 
“Yasalar insanlara hizmet için yapılır”
Diyanet İşleri Başkanı Görmez, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken önemli konulara değindi. Artık Almanya’nın Türkiye’siz Türkiye’nin de Almanya’sız yapamayacağını ifade eden Başkan Görmez “Almanya ile 3 milyonu aşkın ortak akrabamız var. Aynı dünyayı paylaşıyor, aynı havayı teneffüs ediyoruz” dedi. Almanya’da 4 Üniversitede İslâm İlahiyat Fakültesinin kurulmasının önemli olduğunu belirten Başkan Görmez, “bütün dinlerin ancak yüksek bilgiyle sorunların üstesinden gelebileceğini” belirtti. Anayasaların bir milletin üzerinde anlaştığı temel kurallar olduğunu belirten Başkan Görmez,  “yasaların ancak insanlara hizmet için yapılacağını” belirtti. YeniAsya

Bu haberler de ilginizi çekebilir