• DOLAR 32.435
  • EURO 34.467
  • ALTIN 2488.769
  • ...
Beirle: Kur`an`ı Okudum ve Teslim Odum
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
RÖPORTAJ - Almanya`da 25 milyon Almanca Kur`an`ı Kerim meali dağıtma (Lıes Im Namen Deınes Herrn / Oku! Seni Yaratan Rabbinin Adıyla) kampanyasının organizatörleri arasında yer alan ve Müslüman olduktan sonra Salih ismini alan Stefan Beirle ile İmkan-Der`in davetlisi olarak geldiği İstanbul`da konuştuk. Beirle, nasıl Müslüman olduğunu ve Kur`an`ı Kerim dağıtma kampanyasından sonra Almanya`da neler yaşadıklarını anlattı.

"Alman hükümetinin Almanca Kur`an-ı Kerim meali dağıtma projemize tavrı çok sert oldu" diyen Salih Beirle, "Onlar Kur`an-ı Kerim`i dağıtmamıza engel olmaya çalıştıkça daha çok insanın bu kampanyadan haberi oldu. Ve daha fazla insan dağıttığımız Kur`an-ı Kerim`i alıp okumaya başladı" dedi. Başlattıkları kampanyanın devam ettiğini ve hedeflerinin 25 milyon Kur`an-ı Kerim dağıtmak olduğunu ifade eden Salih Beirle, "Kur`an-ı Kerim bize Allah`ın bir rahmeti ve lütfudur. İnsanlar Allah`ın rahmeti ile İslam`a giriyorlar hayat buluyorlar" diye konuştu. Şimdi sizi Salih Beirle ile yaptığımız röportajla baş başa bırakıyoruz:

 Bize Kısaca Kendinizi Tanıtabilir misiniz?
Müslüman olduktan sonra Stefan Beirle olan ismini Salih olarak değiştirdim. Otuz altı yaşındayım. Evli ve iki çocuk babasıyım. Almanya`da Müslüman oldum. Benim gibi Müslüman olan birçok Alman var. Ve Müslüman olmaya devam ediyorlar. İmkan-Der`in davetlisi olarak Türkiye`de bulunuyorum.
 
On Sayfa Kur`an-I Kerim Okuduktan Sonra Müslüman Olmaya Karar Verdim
Nasıl Müslüman oldunuz?

Benim Müslüman olma sürecim Almanca`ya tercüme edilmiş bir Kur`an-ı Kerim meali okumam ile başladı. On sayfa kadar Kur`an-ı Kerim okuduktan sonra kendi kendime dedim ki; bu haktır başka bir açıklaması olamaz. Müslüman olduktan sonra hayatım tamamen değişti. Bundan dolayı Allah`a daima hamd ediyorum. Müslüman olduktan sonra İslami ilimleri öğrenmeye başladım. İslam`ı öğrendikten sonra rahmetle ve sevgiyle donanmayı öğrendim.
 
Kur`an-I Kerim Dağıtmaya Başladıktan Sonra İslam`a Olan İlgi Arttı
Kur`an-ı Kerim dağıtma kampanyası nasıl başladı?

Ne zaman ki Kur`an-ı Kerim dağıtma projesini hayata geçirdik o zaman özellikle Almanya`da İslam`a olan ilgi artı. Kur`an-ı Kerim`i hediye etme projemiz yaklaşık bir yıl önce başladı. Bu işi başlatan İbrahim Naci adında bir kardeşimizdir. Bu hayırlı işin finansmanı da Almanya`da yaşayan Türkiyeli kardeşlerimiz oldu. Şu ana kadar Almanya`da 500 bin Kur`an-ı Kerim dağıttık. Kur`an`ı Kerim`i dağıtma kampanyamız sadece Almanya ile de sınırlı değil. Başka birçok Avrupa ülkedesin de Kur`an`ı Kerim dağıtmaya başladık.
 
Hedefimiz 25 Milyon Kur`an-I Kerim Dağıtmak
Bu projenin arkasında herhangi bir ülke, dernek ya da vakıf yoktur. Bu kampanyayı Almanya`da yaşayan Müslümanların verdiği maddi destekle yürütüyoruz. Hedefimiz 25 Milyon Kur`an-ı Kerim dağıtmaktır inşallah. Bu kampanya şimdi Ukrayna ve İspanya`ya da sıçradı. İnşallah hedefimiz bütün Avrupa`ya bunu yaymak. Bu konuda bütün Müslümanların desteğini bekliyoruz.
 
Bizim Tek Bir Amacımız Var İnsanları Cehennemden Kurtarmak
Ben bizzat kendi şahsım olarak binlerce kişiye Kur`an-ı Kerim dağıttım. Doksan yaşını geçmiş Almanlar ve Japonların Müslüman olduklarına şahit oldum. Bunlar dağıttığımız Kur`an-ı Kerim mealini okuduktan sonra yanımıza gelip Müslüman olmak istediklerini söylediler. Ve Müslüman oldular. Kime sorarsanız sorun hiç kimse Müslüman olduktan sonra tekrar cahiliye dönemine dönmek istemiyor. Hatta biz Kur`an-ı Kerim dağıtmaya başladıktan sonra aslında Müslüman olan ama oraya yerleştikten sonra İslam`ı hayatlarında yaşamayan ve anadillerini unutup Almanca konuşan birçok Müslüman Almanca Kur`an-ı Kerim mealini okuduktan sonra İslam`ı tam olarak yaşamaya başladılar. Bizim tek bir amacımız var insanları Cehennemden kurtarmak. Onlara Allah`ın mesajı olan Kur`an-ı Kerim`i onlara götürmek. Onlara tek doğru dinin İslam olduğunu ve kurtuluşun İslam`da olduğunu anlatmak istiyoruz.
 
İnsanlar İslam İle Hayat Buluyorlar
Bu kampanya ilk olarak başladığında Almanya`daki Müslüman dernekler, vakıflar ve cemaatler bize ilk başta mesafeli durdular. Ama şimdi onlar da bu projeye dahil olup destek vermeye başladılar. Kesinlikle hiç şüphe yok ki bu Kur`an-ı Kerim bize Allah`ın bir rahmeti ve lütfudur. İnsanlar Allah`ın rahmeti ile İslam`a giriyorlar hayat buluyorlar.
 
Kur`an-ı Kerim dağıtınca insanlar size tepki gösteriyor mu?
Biz Kur`an-ı Kerim`i dağıttığımızda insanların yüzde doksanı teşekkür ederek alıyorlar. Ben bunu okuyup değerlendireceğim, üzerinde düşüneceğim gibi olumlu tepki veriyorlar. Geriye kalanların bir kısmı da olumlu ya da olumsuz bir tepki vermiyorlar. Çok az bir kısmı İslam buralardan, geldiği yere gitmelidir, diyor. Buralar Hristiyan topraklarıdır diye karşı çıkıyorlar. Ama genelde iyi tepkiler alıyoruz.
 
11 Eylül`den Sonra Müslüman Olmaya Başlayanların Sayısı Hızla Arttı
11 Eylül`den sonra tüm Avrupa`da ve Almanya`da İslam`a ve Müslümanlara karşı yoğun bir karalama propagandası başlatıldı. Müslümanları terörist, katil ve cani diye tanıttılar. Ama Allah onların bu planlarını boşa çıkardı. Avrupa`daki birçok insan medyanın kendilerine pompaladığı bu kötü propagandaya prim vermedi. Ve birçok kişi Müslüman olarak da bunu ispat etti diyebiliriz. Yani medya aslında istemeden İslam`ın reklamını yaptı. İnsanlar da merak edip İslam`ı araştırmaya başladı. Medya`nın İslam`ı ve Müslümanları kötü göstermesi insanların kafasını karıştırıyor ama insanlar İslam`ı tanıdıkça fikirleri ve Müslümanlara karşı olan bakışları değişiyor.
 
Avrupa Bir İslam Diyarı Olacak İnşallah
İslam Avrupa`da hızla yayılmaya devam edecek. Ve öyle bir zaman gelecek ki, Avrupa bir İslam diyarı olacak inşallah. Avrupa`da Müslüman olan insanlar İslam`a daha çok bağlanıp yaşıyorlar. Bunun çok örneklerini gördüm.
 
Türkiye`deki Müslümanlara neler söylemek istersiniz?
Türkiye`deki Müslümanlara çağrım geçmişteki İslami yapılarına tekrar sahip çıkıp atalarının İslam adına ne bedeller ödediklerini iyi bilsinler ve özlerine sahip çıksınlar. Bu modern dünya aldatmacasına, modern İslam aldatmacalarına kanmasınlar. Gerçek İslam`ı hayatlarında pratiğe döksünler, buradaki insanları ve toprakları gerçekten seviyorum çok misafirperverler.
 
Onlar Engel Oldukça Daha Çok İnsan Kur`an-I Kerim`i Merak Edip Okudu
Alman hükümeti Kur`an-ı Kerim`in dağıtılma kampanyasına engel oldu mu?

Alman hükümetinin Kur`an-ı Kerim`i dağıtma projemize tavrı çok sert oldu. Çünkü `Yahudi ve Hristiyanların cennete giremeyecek` mesajımızın reklamını onlar yaptı. Bu onları deliye çevirdi ve bize baskı yapmaya başladılar. Bize yardımcı olanlara sorun çıkarmaya başladılar. Birçok arkadaşımızın evine baskınlar yapıldı. Onlar Kur`an-ı Kerim`i dağıtmamıza engel olmaya çalıştıkça daha çok insanın bu kampanyadan haberi oldu. Ve daha fazla insan dağıttığımız Kur`an-ı Kerim`i alıp okumaya başladı.
 
Devam eden kampanya hakkında bilgi almak ve destek olmak isteyenler www.hausdesqurans.de sitesini ziyaret ederek bilgi sahibi olabilirler.

(Şükrü Gündüz - M. Erkan Yavuz / İLKHA)
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir