• DOLAR 32.339
  • EURO 35.208
  • ALTIN 2247.999
  • ...
Gazze'nin salgınla mücadele edebilmesi için dünyaya çağrı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gazze şehrindeki İnsan Haklarını Koruma Merkezi, Gazze'deki Sağlık Bakanlığı'nın kamuoyuna yaptığı açıklamalarda, İsrail işgal yönetiminin sıkı ablukası sebebiyle Gazze bölgesinin ciddi bir kriz yaşadığına dikkat çektiğini hatırlatarak uluslararası kurumlara ve heyetlere yönelik bir açıklama yaptı.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı'nın yaptığı açıklamalarda ilaç ihtiyaçlarının karşılanması konusunda yüzde 47, tıbbi malzemelerin temin edilmesi konusunda ise yüzde 33 oranında bir açık olduğu dile getirildi. Kanser ve kan hastalıkları gibi büyük tehlike arz eden hastalıklarla ilgili tıbbi malzemelerdeki açığın ise yüzde 63'e vardığına dikkat çekildi.

Bakanlık Covid-19 hastaları için gerekli ilaçların ve bu hastalığa karşı kullanılması gereken koruyucu malzemelerin ise sadece bir ay yetebilecek miktarda olduğunu, bu hastalık için test malzemelerindeki açığın da yüzde 65'e ulaştığını duyurdu.

İnsan Haklarını Koruma Merkezi, uluslararası kuruluşlara yönelik açıklamasında işgal yönetimin Gazze bölgesine, gerekli ilaçların ve tıbbi malzemelerin sokulmasını engellemeye devam ettiğine dikkat çekerek bu ilaçların ve malzemelerin sokulmasının binlerce hayatı kurtarabileceğini dile getirdi.

Açıklamada Gazze'de son zamanlarda virüs bulaşanların sayısında artış olmasının ciddi tehlike alarmları çaldığına dikkat çekilerek bu hastalığa karşı mücadele edilebilmesi için gerekli ilaçların ve malzemelerin sokulmasına ihtiyaç olduğu dile getirildi.

Açıklamada Dünya Sağlık Örgütü'ne (DSÖ) de çağrı yapılarak Filistin halkına karşı insanî sorumluluğunu yerine getirmesi, işgal rejiminin ablukayı kaldırması ve gerekli ilaçların ve tıbbi malzemelerin sokulmasına imkân vermesi için baskı yapması istendi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir