• DOLAR 32.563
  • EURO 34.899
  • ALTIN 2430.168
  • ...
Bakan Selçuk: "Kaygılarınızı öğrencilerin yanında dile getirmeyin"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bakan Selçuk, okulların açılmasına saatler kala öğrenci velileriyle sosyal medya üzerinden buluştu. Selçuk, en güvenli yerlerin okullar olduğunu, okulların temizliği için gereken tüm çalışmaların kapsamlı bir şekilde yapıldığını söyledi.

Sınıflarda sosyal mesafe için önlemlerin alındığını, mevcudun yarıya indirildiğini anımsatan Bakan Selçuk, okullarda alınan önlemler, öğretmenlerin bu işi nasıl sahiplendiği görüldükçe velilerin de kaygısının azalacağını, güvenlerinin gelişeceğini dile getirdi. 

Oyunlarla eğlenceli bir şekilde çocukların rahatlaması, sakinleşmesini hedefleyen bir uyum programının oluşturulduğuna dikkati çeken Selçuk, "Öğrencilerimize maske verilecek. Velilerimiz elbette çocukları evden maske ile gönderecek, belki yedek maske de koymak isteyebilirsiniz, koyabilirsiniz ama biz okullarımızda da öğrencilerimize, bütün çalışanlarımıza, görevlilerimize, öğretmenlerimize maske vereceğiz. Bu anlamda bir sıkıntımız yok." açıklamasında bulundu.

Velilere "Lütfen okulun, sınıfların içine girmeyiniz. Bu çok önemli." uyarısında da bulunan Bakan Selçuk, "Bizim çok sakin, rahat bir başlangıca ihtiyacımız var. Çocuklarımızın, öğretmenlerimizin riske girmesini istemiyoruz. Kontrollü ortamda kontrollü iş yapmak istiyoruz. Ama tüm velilerimiz sınıflara gelirse, okulun içine dolarlarsa o kontrolü istediğimiz şekilde yapamayız. Bu nedenle lütfen okul bahçesinin dışında bekleyin. Bilin ki bu işin görevlisiyiz, bu işin peşindeyiz. İyi hazırlandık ve her türlü probleminizde yanınızdayız." dedi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir