• DOLAR 32.379
  • EURO 34.989
  • ALTIN 2325.65
  • ...
Suud medyasından ezik tavırlar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Katar Dışişleri Bakanlığı yayınladığı yazılı açıklama ile Suud medyasının ikiyüzlü tavrını eleştirdi.

Suudi Arabistan merkezli El Arabiya kanalı, Katar'ın işgal rejimi ile normalleşmeye ilişkin ABD'ye verdiği cevabı çarpıtan bir haber yayımladı.

BAE ve Bahreyn'in normalleşme ihanetlerini eleştirmeyen krallık güdümündeki basın ABD Körfez İşlerinden Sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Vekili Timothy Lenderking'in sözlerini çarpıttı.

Landerking, Katar'ın siyonist rejim ile normalleşmeyi kabul etmediğini ama ABD ile Katar arasında görüşmelerin sürdüğünü söylediği halde Suud basını haberi "Katar'ın rejim ile normalleşme anlaşmasının imzalanmasını kabul ettiği" şeklinde vermişti.

Katar Dışişleri bakanlığı bu çarpıtma haberi yalanlamak için açıklama yaptı

Açıklamada, "Filistin meselesine yönelik Katar'ın konumunu yanlış aksettiren ve imajını bozmaya yönelik medyada çıkan bazı asılsız kampanyaları görmek üzücü" denildi.

Katar'ın Filistin davasındaki duruşunda herhangi bir değişikliğin olmadığı vurgulanan açıklamada, "İsrail'in, Filistin topraklarını işgaline son verme ve başkenti Kudüs olan Filistin Devleti'ni kurma konusundaki kararlı konumumuzu teyit ediyoruz." ifadesine yer verildi.

“Filistin için her türlü çaba gösterilecek”

Açıklamada ayrıca şunlar kaydedildi:

"Katar, Filistin halkının tüm meşru haklarını elde edene kadar Filistinli kardeşlerin acılarını hafifletmek için elinden gelen her türlü desteği sağlamak için hiçbir çabadan kaçınmayacaktır."

Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lulva el-Hatır, 14 Eylül'de ABD merkezli yayın organı Bloomberg'e verdiği röportajda, Filistinlilerle anlaşmazlığı çözülene kadar ülkesinin işgal rejimi ile diplomatik ilişkiler kurmayacağını söylemişti.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir