• DOLAR 32.478
  • EURO 34.942
  • ALTIN 2428.724
  • ...
Ruhani: "Washington yalnızlaştı"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani bugünkü bakanlar kurulu toplantısında yaptığı konuşmada, 20 Eylül 2020'nin ülkeleri açısında diplomasi tarihinde unutulmaz bir gün olacağını belirtti.

Mehr'de yer alan habere göre Ruhani, "ABD’liler bir kez daha İran’a karşı bir fikir birliği kurmaya çalıştı. Onlar, nükleer anlaşmadan çekildikleri zaman Avrupa Birliği’ni kısa sürede kendilerine çekebileceklerini düşünüyorlardı; neyse ki başaramadılar." ifadesini kullandı.

Ruhani, "ABD’nin siyasi ve hukuki alanlarda İran'a yönelik azami baskısı, Washington’u yalnızlaştırdı. Azami baskıları, kendilerinin azami yalnızlıklarına neden oldu. Geçtiğimiz ay diplomasi dünyasında, herkes ABD'nin BM Güvenlik Konseyi'nde üç kez başarısız olduğuna tanık oldu." değerlendirmesini yaptı.

ABD’nin yaptırımları geri getiren tetik mekanizmasını etkinleştirme yönündeki eylemlerinin mantıksız olduğunu belirten Hasan Ruhani, ABD'nin zorbalıkla pratikte bir şey yapması takdirde İran'ın kesin yanıtıyla karşılaşacağını belirtti.

BM Güvenlik Konseyi üyelerini ABD’nin mantıksız ve yasadışı talebine karşı çıktığı için takdir eden Ruhani, "Bir kez daha nükleer anlaşmaya taraf olan 4 + 1 ülkelerine (Çin, Fransa, Almanya, Rusya ve İngiltere) anlaşmadaki ilkelere bağlı kalması durumunda taahhütlerimize tamamen döneceğimizi ilan ediyoruz. Bu ülkelerin ekonomik alanda tam anlamıyla hareket edemedikleri için biz de anlaşmadaki bazı yükümlülüklerimizi askıya aldık; ancak onların tüm taahhütlerini yerine getirmeleri durumunda biz de taahhütlerimize geri döneceğiz." diye konuştu. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir