• DOLAR 32.318
  • EURO 35.111
  • ALTIN 2300.388
  • ...
İran'dan ABD yaptırımlarına karşı açıklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’nun İran karşıtı yaptırımların geri dönmesiyle dünyanın daha güvenli hale geleceği yönündeki iddialarına değinen Hatipzade, “Pompeo’nun hayali dünyası da daha güvenli olmayacak. Pompeo kurnazlık alanına girmeye karar verdiği günden itibaren zihinsel dünyasını da güvensiz kıldı” dedi.

Dünyanın ABD'nin eylemleri yüzünden güvensizlik, savaş, şiddet ve kan dökülmesinden başka bir şey görmediğini belirten Hatipzade, ABD'li yetkililere seslenerek, "Taahhütlerinize geri dönün ve uluslararası toplumun sizi kabul etmesi için isyan yapmayı bırakın" ifadesini kullandı.

Hatipzade Tahran'ın İran gemilerinin ABD ve diğer ülkeler tarafından denetlenmesi iddiasına ilişkin, "ABD iddialarında yalnızdır. ABD'nin güç iddiasının merkezinde bu kadar yalnız olması onun gücünün ne kadar boş olduğunu gösteriyor. ABD siyasi ve hukuki olarak istediğini elde edemedi, bu nedenle işini zorbalık yoluyla ilerletmek istiyor. ABD'nin kesin müttefiği olan üç Avrupa ülkesi bugün yazdığı mektupta, Washington'un 2231 sayılı karar mekanizmasını kullanma hakkı olmadığı gibi kararının yasal bir etkisi de olmadığını bildirdi" diye konuştu. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir