• DOLAR 32.512
  • EURO 34.602
  • ALTIN 2495.174
  • ...
İhanet anlaşması Fas’ta protesto edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistin halkını desteklemek ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Bahreyn'in normalleşme anlaşması imzalamasını protesto etmek üzere on binlerce Faslı, ülkenin başkenti Rabat'taki parlamento binası önünde toplandı.

Fas’ta faaliyet gösteren dernek, vakıf ve sivil toplum kuruluşlarının çağrısı üzerine başkentte bir araya gelen Faslı göstericiler, “Filistin emanet; normalleşme ihanettir” yazılı dövizler taşıdı.

Sık sık “ihanet anlaşmasına hayır”, “işgale hayır, normalleşmeye hayır”, “Filistin satılık değildir” sloganları atan göstericiler, Filistin bayrakları taşıyarak destek açıklamalarında bulundu.

Göstericiler, işbirlikçi Arap devlet yöneticilerin, kendi koltuklarını garantiye almak için Filistin davasını sattıklarını ifade etti.

Diğer taraftan protesto gösterisine, Fas’ın önde gelen siyasi pati ve İslami cemaatlerin temsilcileri katılım sağladı.

Gösteriye ilişkin paylaşılan yazılı açıklamada, "ABD'nin gözetiminde siyonist düşmanla BAE ve Bahreyn yöneticilerinin yaptığı ihanet ve normalleşme anlaşmasının reddedildiği" ifade edildi.

Siyonist işgal rejimi ile BAE ve Bahreyn arasında varılan "ilişkilerin normalleştirilmesine" yönelik söz konusu anlaşmalar 15 Eylül'de Beyaz Saray'da düzenlenen törenle imzalanmıştı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir