• DOLAR 32.412
  • EURO 35
  • ALTIN 2324.401
  • ...
Gaziantep’te İHA yarışması düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu yıl ilk defa İstanbul dışında Gaziantep’te düzenlenecek olan “Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKONFEST) 2020” kapsamında insansız hava aracı (İHA) yarışması düzenlendi.

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının öncülüğünde, Türkiye’nin önde gelen teknoloji şirketleri, kamu, medya kuruluşları ve üniversitelerin destekleriyle düzenlenecek festival kapsamında TÜBİTAK tarafından İHA yarışması gerçekleştirildi.

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen ve 2019 yılında ziyaretçi rekorları kıran dünyanın en büyük “Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKONFEST) 2020” için geri sayım devam ederken, Alleben Göleti'nde yapılan yarışmada heyecanlı anlar yaşandı.

Yarışma öncesi düzenlenen toplantıda konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, TEKNOFEST'in ilk defa İstanbul dışında Gaziantep'te yapıldığını hatırlattı.

“Gaziantep TEKNOFEST'in heyecanına heyecan kattı”

TEKNOFEST'te katılan ve yarışan gençlerin Türkiye'nin geleceğine olumlu anlamda yön vereceğini dile getiren Kacır, “TEKNOFEST'i Gaziantep'te Anadolu ile buluşturmak bizim için büyük bir mutluluk kaynağı oldu. Gaziantep TEKNOFEST'in heyecanına heyecan kattı. Bugün de TEKNOFEST kapsamındaki insansız hava araçları yarışlarını düzenliyoruz. Ümit ediyorum ki Türkiye'nin milli teknoloji hamlesi yolculuğunda bu yarışmalara katılan gençlerimiz bu bayrağı çok daha yükseğe taşıyacaklar. Biz de Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak bu projelere her türlü desteği vermeye çalışıyoruz. Bugün bu festivalle belki de ilk roketini yapanlar, ilk insansız hava aracını yapanlar bu festival vesilesiyle ilk kez bir teknoloji takımında yer alıp, bir projeye imza atma deneyimi yaşayan gençlerimiz ileride Türkiye adına pek çok projeyi hayata geçirebilecek özgüveni kazanıyor olacaklar.” dedi.

“TEKNOFEST'e başvuru rekoru kırıldı”

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve TEKNOFEST Başkanı Selçuk Bayraktar da, “TEKNOFEST üçüncü yılında 81 ilimizden ve dünyada onlarca ülkeden 100 bin başvuru ile bir dünya rekoruna daha imza atıyor. 2000’li yıllarda bizler de buradaki gençler gibi ufak sayılabilecek insansız hava araçlarını geliştirmek için uğraşıyorduk ve bugün geçen 16 yılda ülkemiz İHA teknolojisinde dünyada hatırı sayılır bir noktaya geldi. İnşallah siz gençler de bu bayrağı çok daha öteye, çok daha ileri seviyeye taşıyacaksınız. Geleceğin yarışlarına bugünden hazırlanıp kendi alanlarınızda bu alanların kurucuları ve liderleri olacaksınız. Ülkemizin uzay ve havacılık macerasında hak ettiği yere gelmesinde çok iyi roller alacaksınız. Bu anlamda TEKNOFEST milli teknoloji hamlesinin adeta sürücü motoru anlamında bir görev görüyor. Ayrıca TEKNOFEST milli teknoloji hamlesinin paradigmasını oluşturması açısından çok kıymetlidir. Ben özellikle bu yarışmalara ilgi gösteren genç kardeşlerimize çok teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Programda Gaziantep Valisi Davut Gül ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’de birer konuşma yaptı. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir