• DOLAR 32.33
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2291.65
  • ...
Milli Eğitim Bakanı Selçuk, yüz yüze eğitim için yapılan hazırlıkları açıkladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

3 haftalık sürede öğrencilere ücretsiz dağıtılacak maskelerin 81 ilde okullara teslim edildiğini belirten Selçuk, okullarda ateş ölçer bulundurulmasının sağlandığını kaydetti.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, yüz yüze eğitim için tüm hazırlıkların tamamlandığı, sahada koordineli bir çalışmanın yürütüldüğü ifade edildi.

Milli Eğitim Bakanı Selçuk'un değerlendirmesine yer verilen açıklamada, "Önümüzdeki üç hafta içinde tüm öğrencilere ücretsiz maske desteği vereceğiz. 81 ilde ihtiyaç duyulan maskeleri, mesleki eğitim kurumlarımız ve halk eğitim merkezlerimizde üreterek okullarımıza ulaştırdık. Öğrencilerimizin okullara ulaşımları için servislerle ilgili planlamalar tamamlandı. Ayrıca tüm illerde servis şoförlerine yönelik öğrenci taşımasında uymaları gereken tedbirleri kapsayan eğitimler de tamamlanarak gerekli bilgilendirmeler yapıldı. Tüm illerde, il müdürlükleri koordinasyonunda velilerimize yönelik bilgilendirme toplantıları yapıldı. Ayrıca randevu vermek suretiyle okul ziyaretleri planlanarak velilerin okullardaki hazırlıklar ve salgın önlemlerine yönelik tedbirleri görmeleri sağlandı." denildi.

Covid-19 tedbirleri kapsamında, Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında oluşturulan entegrasyon sistemi ve uyarı mekanizmasının da hazır olduğunu belirtilen bakanlık açıklamasında, sistem sayesinde öğrenci, öğretmen, eğitim kurumlarındaki tüm çalışanlar ve okul servisi şoförlerinde olası bir risk ortaya çıkması durumunda, eğitim kurumu yöneticilerine anlık bildirimler yapılacağı kaydedildi.

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, sosyal medya Twitter hesabı üzerinden "okulları güvenle açıyoruz" etiketiyle yaptığı paylaşımda, "Tüm okul müdürleri, tüm 1. sınıf okutacak öğretmenlerimizle görüntülü görüşme yaptım geçtiğimiz hafta. Büyük bir sınıfta yoklama gibiydi. 'Biz hazırız Ziya Öğretmenim' dediler. 'Burası bizde...' dediler. Öğretmen 'Buradayız' derse o ülkenin yolu açılır." ifadelerine yer verdi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir