• DOLAR 32.323
  • EURO 35.144
  • ALTIN 2294.34
  • ...
Ericsson’dan stratejik alım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TEKNOLOJİ SERVİSİ

İsveçli telekom firması Ericsson yaptığı açıklamada, ABD merkezli kablosuz ağ teknolojileri şirketi Cradlepoint’i 1.1 milyar dolar karşılığında satın almak için anlaşmaya vardıklarını duyurdu. Şirketin bu hamleyi kurumsal müşterilerine sunduğu 5G hizmetlerinin kapsamını genişletmek amacıyla yaptığı belirtildi.

Söz konusu anlaşmanın Ericsson firmasının son on yılda yaptığı en büyük montanlı anlaşma olduğu ve  bu anlaşma ile 4G ve 5G ağları üzerinde birbirleriyle haberleşecek nesnelerin interneti (IoT) altyapısını kurmasına olanak sağlayacağı belirtildi.

Reuters Ajansına demeç veren Ericsson firmasının mali işlerden sorumlu başkanı Carl Mellander, bu anlaşmanın sonucunda kurumsal müşterilere yeni gelirler elde etme olanakları doğacağını belirtti. Cradlepoint firmasının ürettiği ağ teknolojisi ürünlerini kurumsal mobil operatör müşterilerine pazarlamayı planlayan Ericsson firması, bu ticari modelde mobil operatörlerin de kendi alt kurumsal müşterilerine gelir getirici ek ürünler pazarlamasını olası kılacak.

 Satışın gerçekleşmesinin ardından Ericsson’un bağlı kuruluşu haline gelecek olan Cradlepoint firması, ağ yönlendirici cihazlar üretiyor, ayrıca müşterilerine abonelik esaslı kablosuz ağ hizmetleri sunuyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir