• DOLAR 32.578
  • EURO 34.91
  • ALTIN 2425.77
  • ...
DUSODER: İmamoğlu'nun seçim vaatleri meydanlarda kaldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Fatih-Saraçhane parkında düzenlenen ve çok sayıda Sosyolog ile birlikte vatandaşların da destek verdiği basın açıklamasında, toplumsal sorunların zirve yaptığı bu çağda sorunlara çözüm üretecek ve sosyal yapıların sistematik bir şekilde düzene girmesine katkıda bulunabilecek en yetkili meslek mensuplarının sosyologlar olduğu hatırlatıldı.

Basın açıklamasını okuyan DUSODER Başkanı Sosyolog Necdet Topçu, "Bugün dünyanın birçok ülkesinde özellikle batıda sosyologların durumu tıpkı bir tıp doktoru mesabesindedir. Bu nedenle ülkemizin kurumlarında sosyologların olmayışı, sorunları kat be kat artırmıştır. Aile yapısının çözülmesi, eğitimde sosyologların olmayışı ile ortaya çıkan yapısal sorunlar, yine kentleşmede sosyologların olmamasıyla oluşan yabancılaşma sendromu bunlardan başlıcalarıdır." dedi.

"Seçim meydanlarında verilen sözler unutuldu"

Ekrem İmamoğlu'nun seçim vaatlerinden olan "her mahalleye 2 sosyolog" sözünü hatırlatarak konuşmasını sürdüren Topçu, şu ifadeleri kullandı:

"Son yapılan yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu'nun her mahalleye 2 sosyolog projesini açıklamasıyla hem toplum sorunlarına yönelik hem de sosyologların sorunlarını sistematik bir şekilde çözmesine yönelik umutlu bir imkân doğmuştu. Hem mahalleli hem de sosyologlar bu proje sebebiyle sevinmişler ve sorunların bir bir halledileceğine dair umutlanmışlardı. Bu proje bekletilmeden hayata geçirilebilecek bir proje olmasına rağmen aradan geçen bunca zamandır tek bir adım atılmamış ve sözler unutulmuştur. Dünya sosyologlar derneği olarak yaptığımız bazı temaslarda sonuçsuz kalmıştır. Bu proje gerçekleşmiş olsaydı İstanbul'da toplumsal sorunlar çözülecek ve tüm Türkiye'ye model olacaktı. Sayın İmamoğlu emin olsun ki seçimi kazanmasında bu projenin katkısın oldukça fazladır. Bu proje sayesinde oradadır. Hem mahallelinin sorunlarını çözecek sosyologların göreve gelmesinden söz ederek mahalleliyi umutlandırmış hem de ciddi bir potansiyel olan sosyolog meslektaşlarımızın teveccühünü kazanmıştı. Seçime konu edilen bu önemli meslek mensupları olan sosyologlar soruyor, 'yapamayacağınız vaadinize bizi neden malzeme yaptınız?' Madem böyle bir vaat yaptınız o halde şimdi sözünüzü tutma zamanı gelmiştir. Bizler dünya sosyologlar derneği olarak bu meslektaşlarımızın haklarını her platformda savunmaya, bundan sonra yapılacak toplumsal yapılanmalarda halkımızın sözcülüğünü yapmaya devam edeceğiz." (İLKHA)

 

 











Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir