• DOLAR 32.387
  • EURO 35.096
  • ALTIN 2326.253
  • ...
TEKNOFEST’te geri sayım başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Türkiye'nin milli teknoloji hamlesi ve teknoloji üreten bir topluma dönüşmesi hedefiyle yola çıkan, bu yıl ilk defa İstanbul dışında Gaziantep’te düzenlenecek festival için kentte rekor düzeyde yarışmalara başvuru yapıldı.

Türkiye'de gençlerin milli teknoloji üretme ve geliştirme konusunda ilgilerinin artırılmasını hedefleyen TEKNOFEST, bu alanda çalışan binlerce gencin ürettiği fikir ve projeleri hayata geçirebilecekleri de çok önemli bir platform oluşturuyor.

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının öncülüğünde, Türkiye’nin önde gelen teknoloji şirketleri, kamu, medya kuruluşları ve üniversitelerin destekleriyle düzenlenecek festivale dünyadan 84 ülke, Türkiye’den 81 ilden 20 binin üzerinde takım başvurdu.

Geçtiğimiz yıla göre yarışmacı başvurularının büyük oranda arttığı festivale, Türkiye’de en çok başvuru yapan il festivale ev sahipliği yapacak Gaziantep oldu.

Dünyanın en büyük 2’nci havacılık organizasyonu olarak gösterilen TEKNOFEST festivali kapsamında 21 farklı kategoride düzenlenen teknoloji yarışmalarına başvuruda bulunan 100 bin gençten yaklaşık 5 bini finalist olarak yarışacak.

Kentte festival için son hazırlıklar yapılırken, Alleben Göleti'nde düzenlenecek TÜBİTAK Uluslararası İnsansız Hava Aracı (İHA) Yarışması'na katılan üniversiteli öğrenciler de hazırlıklarını sürdürüyor.

"Milli Teknoloji Hamlesi" sloganı ile yola çıkan, Türkiye'nin teknoloji üreten bir topluma dönüşmesini hedefleyen TEKNOFEST için geri sayım başladı.

Gaziantep Havalimanı yerine Ortadoğu Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilecek festival için son hazırlıklar tamamlanırken, Coronavirus (Covid-19) salgını nedeniyle TEKNOFEST’e ziyaretçi kabul edilmeyecek. Sadece yarışmacıların katılacağı festival için tüm önlemlerde alındı.

Yarışmayı takip etmek isteyenler TEKNOFEST sosyal medya hesaplarından düzenlenecek olan canlı yayınları izleyebilecek. TEKNOFEST’in açılışına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılması bekleniyor.

Gaziantep Valisi Davut Gül, Türkiye'nin en büyük teknoloji festivali olan TEKNOFEST’e ilişkin İLKHA muhabirine açıklamalarda bulundu.

TEKNOFEST’in ziyaretçi anlamında dünyanın en büyük festivali olduğunu belirten Gül, Gaziantep’in bu önemli ev sahipliği yapacağı için mutlu olduklarını söyledi.

“TEKNOFEST’e ziyaretçi kabul edilmeyecek”

Gaziantep’in TEKNOFEST’e hazır olduğunu bildiren Gül, “Bu yıl TEKNOFEST’in üçüncüsü düzenleniyor.  Geçen yıl festivale yaklaşık bir milyon 700 bin kişi katıldı Gaziantep'te bu yıl düzenlenecek TEKNOFEST için yaklaşık 2 milyon ziyaretçi hedefi vardı. Fakat pandemiden dolayı daha çok yarışmaların olduğu ve yarışmalarında internet ile televizyon üzerinde seyredildiği bir mekanizma oluşturuldu. Amaç sosyal mesafeyi muhafaza etmek, hastalığın yayılmasını engellemek. Daha önce Kocaeli ve Aksaray'da bazı etkinlikler oldu. Son bir haftadır da Gaziantep’te Alleben Göleti'nde İHA yarışmacılarının etkinlikleri devam ediyor. 24-27 Eylül tarihleri arasında ana yarışmalar ve ana gösteriler olacak.” dedi.

“Gençlerimizin ve çocuklarımızın gözlerindeki mutluluğu görüyoruz”

TEKNOFEST’in dünyanın sayılı teknoloji festivallerinden birisi olduğunu anımsatan Gül, “Bu şartlarda da arkadaşlarımız en güzelini yapmaya çalışıyor. Özellikle T3 Vakfı ve bileşenleri, yerelde de Gaziantep Valiliği, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyelerimiz ve odalarımızın da katkı sunduğu bir mekanizma var. Gençlerimizin heyecanı var. Lise öğrencileri ilk defa bu sene İHA yarışmalarına katıldı. Üniversite öğrencileri yarışmaya devam ettiler. Üniversitelerimizin çok ciddi katkıları var. Baktığımızda gençlerimizin, çocuklarımızın gözlerindeki o mutluluğu görüyoruz. Yarışma hazırlıklarını izleyenler de şunu görüyor; bu yapılanlar 5-10 sene sonra Türkiye'nin geleceğini şekillendiren enstrümanlar olacak. Bu festivali başlatan Haluk ve Selçuk Bayraktar’a, T3 Vakfı Müdürü Ömer Kökçam ve ekibi başta olmak üzere festivale destek veren bütün paydaşlara teşekkür ediyorum, hayırlı uğurlu olsun.” ifadelerini kullandı.

“TEKNOFEST yarışma başvurularında Gaziantep rekoru kırdı”

TEKNOFEST’e olan ilginin her geçen sene daha çok arttığına dikkat çeken Gül, “Her sene bir önceki seneye göre daha çok yarışmacı, yarışmalara müracaat ediyor. T3 Vakfı'ndan aldığımız bilgilere göre, bu sene Türkiye'nin her tarafından festivale başvuru için ciddi anlamda bir müracaat var. Gaziantep ev sahibi olmasından dolayı hem liselerimizde hem de üniversitelerimizde bu işi sevenlere daha çok festival tanıtılarak daha çok başvuru geldi. Nüfusuna göre baktığımızda Türkiye'de festivale başvuru sıralamasında en önde olan illerden bir tanesi Gaziantep’tir. Emeği geçen mesai arkadaşlarımıza, destek veren öğrencilerimize ve velilerimize de ayrıca teşekkür ediyorum.”şeklinde konuştu. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir