• DOLAR 32.572
  • EURO 34.884
  • ALTIN 2438.004
  • ...
Midyat'ta Muhtarlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği kuruldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Mardin'in Midyat ilçesinde Bahçelievler Mahallesi Muhtarı Mehmet Nas'ın Başkanlığında kurulan ve üyeleri mahalle muhtarları olan Midyat Muhtarlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Cumhuriyet Bulvarı üzerindeki hizmet bürosunun açılışını yaparak düzenlenen törenle hizmete girdi.

Törene Midyat İlçe Kaymakamı Tekin Dundar, Mardin Milletvekili  Cengiz Demirkaya, Güneydoğu Muhtarlar Federasyonu Başkanı Hatip Şener, Midyat Belediye Başkan Yardımcıları  Şehmus İlleri ve Abdurrahim Çelik, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, kurum amirleri ve muhtarlar katıldı.

Törende bir konuşma yapan Midyat ilçe Kaymakamı Tekin Dundar, muhtarlık müessesinin önemine dikkati çekti.

Dundar konuşmasında, "Bugün, Midyat Muhtarlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin açılışı için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Muhtarlık müessesi, yönetim tarihimizde uzun yıllardan beri var olan ve vatandaşa en yakın hizmet birimidir. Özellikle son 15 yılda ciddi anlamda fonksiyonellik kazandırıldı bu müesseseye.

Gerek muhtarlarımızın özlük hakları, gerekse mahallelere, köylere yapılan yatırımlar olsun, devlet ciddi yatırımlar ve hizmetler yaptı. Tabi ki insanoğlu ne kadar daha iyi bir hizmet görürse bir tık üzerine arzu eder. " ifadelerini kullandı.

"Muhtarlarımıza huzur ve birlik konusunda büyük işler düşüyor"

Devlet olarak memlekete yapılacak her katkıya destek vereceklerini belirten Dundar, "Bizim tek arzumuz vatandaşımızın, muhtarlarımızın birlik beraberlik içinde, huzur içerisinde memleketlerine huzurlarına sahip çıkmaları. Bu memleketin insanı hepimizin insanıdır.

Burada hiçbir insanımızın başka yerlere göç edip iş araması arzusunda değiliz. Kendi bölgesinde huzur içerisinde tarlasını işleyip ekmeğini çıkarması bizim en büyük arzumuzdur. Bunun için tabi ki muhtarlarımıza huzur konusunda birlik konusunda ciddi işler düşüyor.

Bu Muhtarlar Derneği'nin de hizmet için, vatandaşımızın huzuru ve güvenliği için bir vesile kapısı olacağına inanıyoruz. Tüm dernek yönetimine ve üyelerine bu yolda başarılar diliyoruz" dedi.

"Muhtar, halk ve devlet arasındaki köprüdür"

Muhtarların seçim kanununun değişmesi ve Türkiye Muhtarlar Birliğinin kurulması gerektiğini ifade eden Güneydoğu Muhtarlar Federasyonu Başkanı Hatip Şeran, şöyle konuştu:

Muhtar, halkın hür iradesidir. Muhtar, halk ve devlet arasında köprüdür. Köy sayımız gittikçe azalıyor, köylerimiz mahallelere dönüşüyor. Dolayısıyla acilen günün koşullarına uygun bir mahalle muhtarlıkları kanununa ihtiyacımız vardır. Muhtarların seçim kanunu mutlak değiştirilmelidir. Muhtarlar Birliğinin Türkiye'de kurulmasının istiyoruz. Bu şartlar gerçekleştirilirse daha iyi hizmetler yapacağımıza inanıyoruz.

"Midyat'ta 2 tane derneğin olması arzuladığımız bir durum değildir"

Midyat'ta aynı amaçla iki derneğin olmasının manasız olduğunu belirten Şeran, "Şunu da söylemek istiyorum. Midyat'ımızda üyeleri seçilmiş muhtar olan 2 tane derneğin olması bizim arzuladığımız bir durum değildir. Ben burada Sayın Kaymakamımızdan rica ediyorum. Var olan iki derneğimizi birleştirerek tek çatı altında toplanıp daha güzel hizmet verileceğine inanıyorum. Derneğin hayırlara vesile olmasını diliyorum." dedi.

"Büyük devlet olma vizyonu en başta yerelde başlar"

Yeni kurulan Muhtarlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı ve Bahçelievler Mahalle Muhtarı Mehmet Nas, "Seçilmiş anlamına gelen muhtar, terim olarak mahalle veya köyün işlerini yönetmek için atanmış seçilmiş idareci demektir. Büyük devlet olma vizyonu en başta yerelde başlar. Geleceğin Türkiye'sini beraber inşa etmek için milletimizin tercihi ile iş başına gelmiş muhtarlarımızın daha müreffeh günler için çaba göstermesi adına ülke genelinde olduğu gibi burada da bir çatı altında toplanmış bulunmaktayız.

Kadim ilçe Midyat'ımızın muhtarlarıyla çıktığımız bu yolda halkımızın beklentilerini, dilek ve temennilerini siz değerli devlet büyüklerimize iletip çözüme kavuşmasına katkıda bulunmayı temenni ediyoruz. Çıktığımız bu yolda bizlere destek veren herkese teşekkür ediyoruz." dedi.

Tören tebriklerin ardından sona erdi ve derneğin hizmet bürosu açılışı gerçekleştirildi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir