• DOLAR 32.596
  • EURO 34.803
  • ALTIN 2493.199
  • ...
20 eylülden sonra tik tok yasak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD Ticaret Bakanlığı, Çinli ByteDance adlı şirkete ait TikTok video paylaşım uygulamasının pazar gününden itibaren uygulama mağazalarında yer almayacağını duyurdu. 

Telefonunda daha önceden TikTok uygulaması indirmiş olanların bu uygulamayı kullanmaya devam edebileceği ancak WeChat kullananların bu uygulamayı da kullanamayacağı belirtiliyor.

ABD Ticaret Bakanı Wilbur Ross, "Başkan'ın talimatıyla Çin'in ABD vatandaşlarının kişisel verilerini kötü niyetle toplamasının önüne milli değerlerimizi, demokrasi temellli normları ve ABD hukukunu öne çıkararak geçiyoruz" ifadelerini kullandı.

Bir diğer gelişme ise TikTok'un ABD'li bir şirket tarafından satın alınmaması durumunda, uygulama 12 Kasımdan sonra ABD'de hiç kullanılamayacak. 

NE OLMUŞTU?

ABD, ulusal güvenliğe tehdit olarak ilan ettiği TikTok (ABD'de 100 milyon kullanıcısı var) ve WeChat uygulamalarının kullanıcılardan topladığı devasa veriye işaret edip bu verilerin Çin Komünist Partisi tarafından Amerikalıların kişisel ve gizli verilerine ulaşmakta kullanılabileceğini belirtip bunun federal çalışanlara karşı fişleme, takip ve şantaj amaçlı olarak kullanılmasının mümkün olduğunu ileri sürüyor.

Amerikan emperyalizminin istihbarat amaçlı kullandığı facebook, twitter gibi sosyal medya uygulamalarının en az TikTok kadar güvenilmez olduğu ortada iken, ABD yönetiminin aldığı bu karar sosyal medyada tekelleşme ve Çin'i durdurma hamlesi olarak değerlendiriliyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir